V Kranj prihaja eden najboljših plezalcev vseh časov!

V Kranj prihaja eden najboljših plezalcev vseh časov!
05.11.2017 AVTOR: Maja Vojska
V kranjski športnoplezalni spektakel nas popelje predavanje najboljšega plezalca vseh časov, ki je letos s preplezano smerjo 9c znova premaknil mejo v športnem plezanju. Čeh Adam Ondra, trikratni svetovni prvak in večkratni zmagovalec svetovnega pokala, j

PREDAVANJE BO V ČETRTEK, 9. NOVEMBER OB 19.00 V KRANJU


Vstopnice za predavanje Adam Ondra Show so v prodaji na blagajnah Cineplexx Kranj in prek spletne strani www.cineplexx.si.


Več o dogodku. 

Ondra je trikrat stopil na najvišjo stopničko tudi na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Kranju, ki bo letos 11. in 12. novembra v dvorani Zlato polje. S tem se bo zaklučila še ena fenomenalna sezona sezona, ki ji je v ženski konkurenci popolnoma dominirala naša Janja Garnbret.

Adam Ondra bo ob fotografijah in videu predstavil svoje plezalne začetke in domača plezališča, osrednjo pozornost pa bo posvetil svojima najodmevnejšima plezalnima projektoma v zadnjem času: Silence, prvi smeri na svetu z oceno 9c, in Dawn Wall, prvi ponovitvi najtežje večraztežajne smeri na svetu.

 

Predavanje češkega mojstra navpičnice, ki ga Planinska zveza Slovenije organizira v sodelovanju s Češko planinsko zvezo, bo tudi počastitev 120-letnice ustanovitve Češke podružnice Slovenskega planinskega društva v Pragi, zato bo uvodoma kratka predstavitev češko-slovenskega sodelovanja in čeških plezališč.

Adam je začel praktično hkrati hoditi in plezati, poleg čeških sta bila med njegovimi prvimi plezališči Mišja peč in Osp, kamor je hodil vse otroštvo. Pri osmih letih je že splezal smer z oceno 7b+ na pogled, pri trinajstih svojo prvo smer z oceno 9a (Martin Krpan v Mišji peči) in tako postal najmlajši Zemljan s preplezano 9a.

Ondra za uvod v kranjski spektakel

Kot že tradicionalno - in zelo razveseljivo - so slovenske športne plezalke in plezalci tudi letos nepogrešljivi v svetovnem vrhu. Naše zastavonoše v težavnosti ostajajo Janja Garnbret (Šaleški AO), letošnja in lanska skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji, ki je lani osvojila tudi naslov svetovne prvakinje, pred domačim občinstvom pa ji še ni uspelo zmagati, večkratna zmagovalka kranjske tekme Mina Markovič (ŠPK Plus), evropska podprvakinja 2017 v težavnosti in trikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala, ter lanski skupni zmagovalec SP Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), tudi letos že z uvrstitvijo na zmagovalni oder. Tudi mladinska izbrana vrsta veliko obeta, saj je Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) osvojila naslov evropske mladinske prvakinje 2017 v težavnosti. 

Značke: Plezanje
Ključne besede:
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano