Že 23 slovenskih medalj z evropskih prvenstev v športnem plezanju

Že 23 slovenskih medalj z evropskih prvenstev v športnem plezanju
10.10.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Manca Ogrin

Slovenski plezalci ponovno uspešni.

Bera evropskih medalj slovenske reprezentance v športnem plezanju, ki se je že z devetega zaporednega prvenstva stare celine vrnila z odličjem, se je po zaslugi evropske prvakinje v težavnosti Lučke Rakovec ter balvanskih prvakinje Urške Repušič in podprvakinje Vite Lukan letos povzpela na 23, reprezentanca pa ima prvič v zgodovini v isti sezoni evropsko prvakinjo tako v težavnosti kot v balvanih.


Lučka Rakovec (PK FA) si je v svoji prvi polni sezoni med članicami 6. oktobra na EP v težavnostnem plezanju v Edinburgu priplezala zlato medaljo in le teden dni po svojih premiernih stopničkah v svetovnem pokalu v Kranju poskrbela za nov vrhunski dosežek. Tik pod odrom za zmagovalce sta bila Mina Markovič (ŠPK Plus), slovenska rekorderka s sedmimi medaljami z EP, in Martin Bergant (PK Škofja Loka), ki je s četrtim mestom dosegel največji uspeh v karieri. V finale sta se prebila tudi Tjaša Kalan (AO PD Kranj) na sedmem in Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) na osmem mestu. Mesec prej, 7. septembra, sta na EP v balvanskem plezanju v Zakopanah zlata Urška Repušič (APD Kozjak Maribor) in srebrna Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) poskrbeli za dvojno slovensko zmagoslavje na prvenstvu stare celine.


Dekleta tako nadaljujejo izjemno sezono slovenske reprezentance, ki je pod vodstvom selektorja Gorazda Hrena in trenerjev Luke Fonda in Urha Čehovina osupnila na svetovnem prvenstvu avgusta na Japonskem, ko se je Janja Garnbret (Šaleški AO) vpisala v zgodovino kot edina, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila naslov svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah in si priplezala tudi vozovnico za olimpijske igre Tokio 2020, njen uspeh pa je s srebrom v težavnosti dopolnila Mia Krampl (AO PD Kranj). Kramplova, 11. v Edinburgu, je finale EP zgrešila le za en gib, Garnbretova pa je zaradi napornega urnika v letošnji sezoni EP izpustila.

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ