Zlati cepin 2017 Rusom in Britancema

Zlati cepin 2017 Rusom in Britancema
23.04.2017 AVTOR: Maja Vojska
V sredini aprila so v Grenoblu, glavnem mestu francoske pokrajine Dauphiné, razglasili letošnje prejemnike zlatih cepinov

Podelitev nagrad bo novembra. Mednarodna komisija je nagradila vzpona britanske naveze Paul Ramsden in Nick Bullock ter ruske naveze Dmitry Golovchenko, Dmitry Grigoriev in Sergey Nilov. Letošnji prejemnik zlatega cepina za življenjske dosežke v alpinizmu je ameriški alpinist Jeff Lowe. (o čemer smo že pisali)

Zlati cepin (francosko Piolet d'Or) je alpinistična nagrada, ki jo podeljujejo od leta 1992, ter velja za najprestižnejšo alpinistično priznanje. Nagrado se podeljuje za najodmevnejše alpinistične dosežke preteklega leta.

Na prireditvi 25. zlatih cepinov, ki je potekala od 11. do 15. aprila 2017 je mednarodna komisija za zlati cepin izbrala dva naboljša vzpona preteklega leta. To sta:

  • vzpon Paula Ramsdena in Nicka Bullocka v jugovzhodni steni Nyainqentangla (7046 m, Kitajska),
  • vzpon Dmitrya Golovchenka, Dmitrya Grigorieva in Sergeya Nilova v severni steni Thalay Sagarja (6904 m, Indija).

Nagrada za življenjsko delo
Zlati cepin za življensko delo je dobil ameriški alpinist Jeff Lowe. Lowe je legenda svetovnega alpinizma, ki je svoje sledi širom sveta, še najbolj pa v stenah Severne Amerike, Alp in Himalaje

Značke: Alpinizem
Ključne besede:
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano