Znani so zmagovalci 11. festivala gorniškega filma

Znani so zmagovalci 11. festivala gorniškega filma
24.02.2017 AVTOR: Maja Vojska
Šerpa zmagovalec 11. festivala gorniškega filma, nagrada tudi slovenskemu Ama Dablamu

Nagrajeni filmi bodo v Cankarjevem domu v Ljubljani in Mestnem kinu Metropol v Celju na ogled v petek, 24. februarja, v Mestnem kinu Domžale 25. in 26. februarja, v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani 24. in 26. ter v Kulturnem domu Nova Gorica 24. in 25. februarja 2017. Preverite program TUKAJ.

Avstralsko-nepalski film Šerpa – Spor na Everestu, ki večplastno slika problematiko komercialnega alpinizma v Himalaji, je zmagovalec 11. festivala gorniškega filma. Poleg glavne nagrade mesta Domžale je festivalska žirija med 43 filmi v tekmovalnem programu nagradila tudi najboljše v kategorijah alpinizem, plezanje, gore, šport in avantura ter gorska narava in kultura.

"Z veliko filmsko narativno senzibilnostjo film poveže v eno tri zgodbe, ki jih z vso brutalnostjo razkrije smrtonosni plaz na ledenem slapu ledenika Khumbu, ki prisili Šerpe, gorske vodnike komercialnih odprav na Everest in njihove stranke k odločitvam, o katerih mora skozi film zavzeti stališče tudi gledalec," je obrazložila mednarodna festivalska žirija, ki so jo sest

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ