10 ikoničnih muzejev, ki jih lahko raziščete iz udobja kavča

10 ikoničnih muzejev, ki jih lahko raziščete iz udobja kavča
19.03.2020 AVTOR: M.V.

V teh dneh vsi iščemo nove ideje, kako si krajšati čas doma. Ste vedeli, da lahko iz udobja svojega kavča obiščete najbolj znamenite muzeje po celem svetu.

Google Arts & Culture se je povezal z več kot 500 muzeji in galerijami po svetu, da bi vsem omogočil virutalni sprehod po nekaterih najbolj znanih muzejih in galerijah na svetu! Zbirka med drugim vključuje British Museum v Londonu, Guggenheimov muzej v New Yorku in Musée d’Orsay v Parizu.

Pa se odpravimo na popotovanje!

1.Guggenheimov muzej, New York

Priljubljeni newyorški muzej se lahko pohvali z izredno zbirko sodobne umetnosti z deli vseh velikih mojstrov – od Picassa in Chagalla do Legerja in Maneta.Google vam omogoča, da se povzpnete na Guggenheimove znamenite spiralne stopnice, ne da bi zapustili udobje doma.


2.British Museum, London

Ikonični muzej British Museum, ki se nahaja v osrčju Londona, omogoča virtualnim obiskovalcem ogled Velikega dvora in odkrivanje starodavnega kamna Rosetta in egiptovskih mumij. Na virtualnem ogledu muzeja lahko najdete tudi sto predmetov.


3.National Gallery of Art, Washington, D. C.

Ta slavni ameriški umetniški muzej ima na spletu na voljo za ogled dve razstavi. Prva je posvečena ameriški modi med letoma 1740 in 1895, druga pa je zbirka del nizozemskega baročnega slikarja Johannesa Vermeerja.


4. The Louvre, Paris

Louvre je eden izmed največjih, najbogatejših in najbolje urejenih muzejev na svetu. V nekdanji rezidenci francoskih kraljev je na ogled nepregledno število vrhunskih umetniških del z vsega sveta, na površini 60.600 kvadratnih metrov je razstavljenih kar 35 tisoč del.


5. National Museum of Modern and Contemporary Art, Seul


6.Pergamonmuseum, Berlin

Eden izmed največjih nemških muzejev je dom številnih starodavnih artefaktov, vključno z Ištarinimi vrati iz Babilona in seveda s Pergamonskim oltarjem.


7.Van Goghov muzej, Amsterdam

Pred časom novega koronavirusa je bil Van Goghov muzej ena najbolj obiskanih amsterdamskih znamenitosti, a tudi virtualni sprehod bo zaradi stalne zbirke 200 slik in 550 risb skozi celotno ustvarjalno obdobje Van Gogha nekaj posebnega.


8.Galerija Uffizi, Firence

V galeriji Uffizi vas čaka umetniška zbirka ene izmed najbolj znanih italijanskih družin, Medičejcev. Galerijo je leta 1560 posebej za Cosima I. Medičejskega zasnoval Giorgio Vasari, danes pa se lahko po njen (virtualno) sprehodite tudi vi!


9.J. Paul Getty Museum, Los Angeles


10.Museo Nacional de Antropología, Ciudad de México

Muzej, zgrajen leta 1964, se posveča arheologiji in zgodovini mehiške dediščine pred invazijo Špancev. Na voljo je 23 razstavnih prostorov, ki so napolnjeni s starodavnimi artefakti, med njimi jih je tudi nekaj iz civilizacije Majev.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ