Bodo letos smučišča odprta?

Bodo letos smučišča odprta?
05.11.2020 AVTOR: M.V., FOTO: M.V.

Zima je pred vrati in s tem tudi nova smučarska sezona. Zagotovo se vsi sprašujemo ali bomo letos sploh lahko smučali?

Kljub negotovosti zaradi razglašene epidemije in omejitvenih ukrepov se upravljavci slovenskih smučišč pospešeno pripravljajo na novo smučarsko sezono. Čeprav v zadnjih sezonah smučarski delavci niso imeli sreče s snegom in jim veliko skrbi povzroča trenutna situacija, so glede nove sezone optimistično naravnani.
Vsi upravljalci smučišč v Sloveniji se podpisali predlog Covid priporočil na smučiščih, ki ga je Združenje žičničarjev Slovenije posredovalo Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Priporočila so bila napisana na podlagi priporočil, ki jih bodo izvajali upravljalci smučišč v tujini. Ta med drugim ne predvidevajo zapiranja smučišč ob upoštevanju priporočil in navodil NIJZ.

Smučarske vozovnice bodo imele covid garancijo

Smučarski centri so že začeli s predprodajo smučarskih vozovnic, ki imajo v letošnjem letu novost, in sicer Covid garancije, zaradi katere naj bi se smučarji kljub negotovosti lažje odločili za nakup. Vsako smučišče se je odločilo, da kupcem sezonskih vozovnic ponudi različne garancije in povračila v primeru, če zaradi zaostovanja situacije ne bodo odprti celotno sezono.

Kot primer: Če bo smučišče Cerkno zaradi ukrepov obratovalo manj kot 70 dni, bodo tako vsem imetnikom sezonskih vozovnic sorazmerni delež v vrednosti 1,25 odstotka od vrednosti sezonske vozovnice za vsak dan predčasnega zaprtja smučišča povrnili v obliki zimskega vavčerja, ki ga bodo lahko prejemniki unovčili pri nakupu smučarskih vozovnic za sezono 2021/22.

Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ