Devet čudovitih mest za šotorjenje

Devet čudovitih mest za šotorjenje
15.04.2022 AVTOR: Matej Luzar
Pri Red Bull-u so zbrali nekaj zanimivih fotografij, posnetih iz šotorov, ki prikazujejo čudovite kraje, v katerih se lahko prebudite v novo jutro.

Prihod pomladi je gotovo razveselil tudi tiste, ki udobje postelj včasih radi zamenjajo za čudovito izkušnjo šotorjenja v naravi. Predstavljamo vam devet fotografij – zanje se uveljavlja izraz »tenties« – ki lahko služijo kot ideje za vašo naslednjo dogodivščino na prostem.

Chimtarga, Tadžikistan

uploaded


Chimtarga z višino 5489 metrov predstavlja najvišji vrh v tadžikistanskem gorskem masivu Fann, znanem po številnih jezerih. Fotografijo je ruski fotograf Oleg Grigorjev posnel blizu njenega vrha.

Big Allo, Tadžikistan

uploaded


Big Allo je eno najbolj znanih jezer zgoraj omenjenega gorovja Fann. Zanimiv pri njem je pozen nastanek – ustvaril ga je potres leta 1916.

Jezero Alaudin, Tadžikistan

uploaded


Še eno čudovito jezero v gorovju Fann leži na nadmorski višini 2700 metrov, njegova nabrežja pa predstavljajo začasen dom številnim plezalcem, gornikom in alpinistom, ki se želijo aklimatizirati pred nadaljevanjem višje v gore.

Jezero Bow, Kanada

uploaded


Jussi Grznar velja za enega boljših smučarsko-deskarskih fotografov. Energijo za novo sezono si je med drugim nabiral tudi ob jezeru Bow v domačem kanadskem Whistlerju.

El Capitan, Yosemitski narodni park, Kalifornija

uploaded


Tommy Caldwell in Kevin Jorgeson sta januarja v prostem slogu preplezala Dawn Wall, eno najtežjih sten na svetu. Ker sta bila v steni neprekinjeno kar 18 dni, je bilo seveda treba tudi nekje prespati …

Severna stena K6, Karakoram

uploaded


Prebujanje s pogledom na severno steno gore K6, bolj znane pod imenom Baltistan Peak, ki se nahaja na območju Mašerbruma v gorskem masivu Karakoram, vsekakor ostane v spominu.

Sulu Peak, Pakistan

uploaded


Fotograf Jon Griffith, ki je avtor tudi prejšnje fotografije, je takole v objektiv ujel vzhajanje polne lune nad dolino Charakusa. Šotor je postavil na vrhu Sulu Peak-a.

Rubihorn, Nemčija

uploaded


Fotograf Kamil Glowatz je skupaj s prijateljem »kampiral« pod vrhom Rubihorna blizu nemškega Oberstorfa. Ujela ju je nevihta s snegom in dežjem, zaradi česar sta morala ponoči večkrat odstranjevati sneg s in iz šotora. Po fotografiji sodeč lahko zatrdimo, da sta se zbudila v zares hladno jutro.

Baffin Island, Kanada

uploaded


Območje jezera Summit v narodnem parku Auyuittuq na kanadskem otoku Baffin je znano po izjemno močnih vetrovih, zato šotora ni odveč pritrditi z nekaj dodatnimi klini.

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ