DIY: Kaj lahko naredite z odsluženim neoprenom?

DIY: Kaj lahko naredite z odsluženim neoprenom?
23.04.2019 AVTOR: M.V., FOTO: SwimOutlet.com

Neopren ni večen in tako kot vse ostale materialne stvari, se kljub pravilni uporabi na neki točki izrabi. Da pa ga ne boste takoj vrgli v smeti, preverite kaj vse lahko iz njega izdelate. 

1. Etui za GoPro kamero, prenosni računalnik ali telefon

Kamere, računalniki in telefoni niso nikoli preveč zaščiteni, se strinjaš? Predvsem, ko potuješ dodatni sloj zaščite, lahko pride še kako prav. Zakaj bi torej zapravljal/a za drage etuije, če ga lahko izdelaš kar sam/a?

Celoten postopek izdelave etuija za kamero GoPro si lahko prebereš tudi v DIY GoPro Case from a Wetsuit. Seveda pa lahko ta vodič za izdelavo preneseš tudi na večjo velikost in ga uporabiš kako drugače, punce lahko naredite tudi zanimivo in malo drugačno torbico. Če sam/a nisi vešča šivanja, povprašaj za pomoč nekoga, ki to obvlada.

2. Podloga za miško

Iz neoprena lahko izdelaš tudi podlogo za miško. Predvsem bo to super izbira, če imaš rad/a računalniške igrice, saj si lahko velikost podloge prilagodiš.

Podroben opis, kako izdelati (in tudi olepšati) podlogo za miško najdeš v prispevku Neoprene Mousepad: The Quickest Craft Ever.

3. Zaščitne rokavice za kuhanje in peko

Ena izmed možnosti za ponovno uporabo neoprena je tudi ta, da izdelaš rokavice za peko in kuhanje. Zaščitne rokavice pridejo vedno prav, izdelava pa ni tako zahtevna, potrebuješ le šivalni stroj in nekaj osnovnega znanja šivanja. Če sam/a nisi vešča šivanja, povprašaj za pomoč nekoga, ki to obvlada. Postopek izdelave si lahko ogledaš tudi v videoposnetku, ki ga najdeš tukaj.

4. Denarnica za na plažo

Ko si na plaži, kajtaš ali kako drugače uživaš v vodi, so tvoje roke slane in z njimi verjetno nočeš prijemati svoje nove denarnice. Poleg tega, pa ni pametno, da nosiš s seboj na plažo celotno denarnico, ampak daš vanjo le nekaj denarja in dokument. Tako si lahko izdelaš denarnico iz odsluženega neoprena in tvoja denarnica ne bo nikoli več umazana od soli. Postopek izdelave pa najdeš na blogu »Wetsuit Neoprene Projects From the Bottom Up: Beach Wallet«.

5. Ohlajevalnik pijače

Predstavljaj si, da supaš in postane malo vroče, ti pa zelo žejen/ žejna. S seboj imaš plastenko vode in takoj, ko narediš požirek ti je žal, saj se je med supanjem močno segrela. Iz odsluženega neoprena lahko izdelaš najrazličnejše »etuije« za plastenke in pločevinke. Tako bosta tvoja voda (in pivo) vedno hladna, izdelava pa je povsem preprosta.

Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ