Ena vtičnica, dve kolesi, štiri celine, sto dni in 29.000 kilometrov

Ena vtičnica, dve kolesi, štiri celine, sto dni in 29.000 kilometrov
21.10.2019 AVTOR: Sporočilo za javnost

Svetovni avanturist in kolesarski zasvojenec, Slavonec Hrvoje Jurić je po treh letih temeljitih priprav, stotih dneh vožnje in 29 tisoč prevoženih kilometrih na električnem kolesu Giant Revolt E + obkrožil svet.

V varnem spremstvu Adriinega vana serije Twin, se je ustavil pred novomeško Adrio Mobil. Šlo je za nočni postanek pred zadnjo kolesarsko etapo od Novega mesta do Zagreba, od koder se je 1. junija letos tudi odpravil na to izjemno zahtevno pot, ki ga je uvrstila tudi med Guinessove rekorderje. Na ta zadnji del kakšnih 70 kilometrov dolge poti se je Jurić odpravil izpred novomeškega Olimpijskega vadbenega centra in znamenitega velodroma, kjer so mu krajši sprejem pripravili tudi kolesarji novomeškega Kolesarskega kluba Adria Mobil in ga nato tudi pospremili na svojih kolesih do slovensko-hrvaške meje.
»Za menoj je izredno zahteven kolesarski projekt, na katerega sem se temeljito pripravljal zadnja tri leta, tako fizično kot psihično, saj sem vedel, da me čakajo izredni napori, kar se je naposled tudi potrdilo. Dnevno sem moral prevoziti tudi do 300 ali včasih celo več kilometrov v vseh možnih vremenskih in geografskih pogojih ter skupaj s spremljevalcem, snemalcem in dokumentaristom Matijom Pospihaljem poskrbeti, ne zgolj, da sem sam ostal v dnevni formi, pač pa tudi, da je moj električni spremljevalec, posebej za to priložnost pripravljeno kolo znamke Giant Revolt E+, ki bo, mimogrede povedano, šele po tej izjemni praktični preizkušnji šlo v množično proizvodnjo in prodajo, bil in ostal kos vsem cestnim izzivom. Na tem kolesu je namreč ključna in hkrati najdražja prav baterija. Z eno sem namreč lahko prevozil največ 100 kilometrov, a sponzor je poskrbel, da sem vendarle imel tudi več rezervnih, poleg tega pa je bilo možno v potovalnem Adriinem vanu, ki nam je nudil ne zgolj strehe nad glavo, pač pa tudi celotno udobje doma na kolesih, prazne baterije tudi sproti polniti,« - pravi novi Guinnessov rekorder, kolesarski popotnik Hrvoje Jurić.

Pot, ki jo je prav tako zelo natančno predhodno in dolgo časa načrtoval, ga je popeljala čez štiri kontinente (Evropa, Azija, Avstralija, ZDA), za najtežjo etapo pa je ocenil traso, ki jo je prevozil skozi Rusijo s ciljem v Vladivostoku.

Skupno 9.000 kilometrov poti je namreč moral prevoziti v pičlih 30 dneh, kolikor mu je pač omogočala potovalna viza skozi Rusijo, kar je pomenilo, da je bil tempo vožnje zelo visok in da je dnevno moral prevoziti tudi do 400 kilometrov, če je kakšen dan poprej prevozil manj. A konec dober, vse dobro: Jurič je s prihodom v Zagreb, v soboto, 19. oktobra 2019, dosegel zastavljeni cilj, pot, ki jo je prevozil, pa mu je ponudila izjemno življenjsko izkušnjo, vredno tudi dokumentarnega filma o boju človeka s samim seboj, s kolesom in neskončnimi kilometri cest, spoznavanju novega okolja in ljudi, ki jih determinirajo drugačne kulture in drugačno življenjsko okolje na sploh.

»Na tej zanimivi in predvsem zelo zahtevni poti je svoj pečat – ob samem kolesarskem podvigu Hrvoja Jurića – pustila tudi Adria Mobil, ki je kolesarskemu popotniku ves čas poti nudila varno zatočišče na kolesih z nekoliko prilagojenim Adriinim vanom serije Twin,«
Ob tem poudarja produktni vodja programa avtodomov in vanov družbe Adria Mobil, Denis Car. »Za Jurićevo popotniško preizkušnjo z električnim kolesom smo namreč predvsem nekoliko prilagodili prtljažnik, ki se nahaja v zadnjem delu vana, praktično pod ležiščem, vse ostalo pa sodi v standardno opremo tega našega najmanjšega počitniškega vozila, ki pa je letos tudi prejemnik prestižne Evropske nagrade za inovativnost (European Innovation Award),« - poudarja Denis Car. Adria Twin Supreme namreč na splošno odlikuje predvsem prostorna notranjost, sodobna notranja oprema, dvodelna kopalnica z vrtljivo steno, električno vodena postelja v zadnjem delu vozila, pod katero je prostor za shranjevanje, ogrevalni sistem Truma (ali Webasto, odvisno od modela) in veliko panoramsko strešno okno ter dnevni prostor s pogledom v nebo. Skratka, produktne lastnosti, ki so ta najmanjši model Adriinega počitniškega vozila v sezoni 2019 dobesedno izstrelile v prodajno nebo, popotniška izkušnja Hrvoja Jurića pa je po prevoženih skoraj 30 tisoč kilometrih nazorno pokazala in dokazala, da je to tudi povsem upravičeno.

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ