Fjällräven Triglav Adventure se približuje

Fjällräven Triglav Adventure se približuje
22.08.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Ponuja sem vam izjemna priložnost, da z nekaj truda in malo sreče osvojite Triglav z novim nahrbtnikom Fjällräven.

Fjällräven Triglav Adventure se bo dogajal od 21.9. - 23.9.2018, v prijetni družbi, pod strokovnim vodstvom mednarodnega gorskega vodnika in inštruktorja (prihodnjim gorskim vodnikom) z licenco IFMGA, Roka Zalokarja.

Za sodelovanje v nagradni igri je potrebno, da objavite sliko ali video iz svojega letošnjega potepanja v naravi v komentar v tej novici ali na Facebookovi objavi. Da, res je tako preprosto je.

Izmed vseh objavljenih fotografij na Facebookovi strani NaProstem.si bo komisija v sestavi: uredništva NaProstem.si in predstavnikom Fjällräven Rokom Zalokarjem, izbrala 5 udeležencev.

Izžrebani udeleženci Fjällräven Triglav Adventure prejmejo oziroma bodo deležni:

- tridnevno vodenje s pokritimi stroški vodenja (opis tridnevne avanture od 21.9. - 23. 9. 2018)

- dve nočitvi: prvi dan v šotoru, drugi dan v koči

- nahrbtnik Fjällräven Abisko

- majico Fjällräven.

V izboru lahko sodelujejo:

Polnoletne osebe, ki so ustrezno fizično pripravljene, posebnega predznanja o gorništvu pa ne potrebujejo, saj jih bo o tem podučil izkušeni gorski vodnik – Rok Zalokar – ki je sodeloval pri številnih alpinističnih ekspedicijah po svetu: v Peruju, Kirgizistanu, Tibetu, Nepalu in Indiji.

Priporočeno je, da ste pred začetkom avanture primerno fizično pripravljeni, v praksi to pomeni, da ste vajeni večurnega dnevnega pohoda in vam težak nahrbtnik ne dela težav. Avantura Fjällr även Triglav ni sprehod v parku, a hkrati tudi ni ekstremen pohod. Ne potrebujete posebnih znanj, pomembna je predanost in uživanje v potovanju skozi prekrasno naravo Triglavskega narodnega parka.

Opis poti:

21.9.2018

Fjällr även Triglav Adventure se začne v petek popoldan z zborom v Bohinju, kjer bo vse udeležence nagovoril Rok Zalokar, predstavil opremo. Prvo noč bomo preživeli v šotorih Fjällr även, ki jih bomo skupaj tudi postavili.

22.9.2018

Naslednje jutro poteka v zavetju gozda prva ura hoje in vodi do planine Jezero. Za planino Jezero nam bo pot minevale hitro, sprehodili se bomo po gorskih pašnikih planine Dedno Polje in planine Ovčarija, kjer se nam bo odprl lep razgled na del verige Spodnjih Bohinjskih gora ter proti Mali Tičarici in okoliškim goram. Še kratka pot nas loči do Dvojnega jezera, kjer bomo naredili nekaj premora. Tu se začenja naš obisk Doline Sedmerih Triglavskih jezer. Dvignili smo se nad gozdno mejo v kraljestvo svizcev in kozorogov. Pot se postopoma dviguje mimo jezer, na koncu pa nas čaka še malce bolj strm vzpon do koče na Doliču, kjer nas čaka večerja, čudovit večer pod zvezdnatim nebom in spanje.

Predviden čas hoje prvi dan 6-8h

22.9.2018

Naslednji dan se bomo povzpeli na vrh Triglava. Za vzpon bomo potrebovali plezalni pas, čelado in samovarovalni komplet (celoten komplet je zagotovoljen za vse udeležence). Pridružili se nam bodo še trije vodniki, razdelili se bomo v skupine po tri ali štiri. Pot bo postala bolj strma in skalnata, opremljena z jeklenicami, ter postopoma bolj izpostavljena. Razgledi, ki se odpirajo so čudoviti, zato vam bosta dobri dve uri hoje do vrha v varnih rokah vodnika minili kot bi trenil. V lepem dnevu se nam z vrha ponujajo razgledi vse do Jadranskega morja in Grossglocknerja na drugi strani. Na vrhu pa ne boste uživali samo v razgledih; ena najstarejših tradicij v Sloveniji je, da prvopristopnike na vrhu Triglava izkušen hribolazec krsti z vrvjo po zadnji plati. Z vrha bomo pot nadaljevali proti Planiki. Tu se bolj tehnični del poti zaključi. Pot se počasi zopet spusti med travnike in v zavetje gozda. Zaključili jo bomo na planini Blato, od koder se bomo v dolino odpeljali s kombiji.

Predviden čas hoje drugi dan 8-10h

Za tiste, ki bodo morda po prvem dnevu ugotoviji, da poti čez Triglav ne bi zmogli, obstaja možnost, da se z vodnikom iz Doliča odpravijo naravnost proti Vodnikovem domu na Velem Polju in si s tem prihranijo zajeten kos poti v drugem dnevu. Tudi ta pot je zahtevna, vendar občutno skrajša količino hoje. (Dolič-Velo Polje 2H)

Predviden čas hoje drugi dan brez vzpona na Triglav 6h

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ