Grajske vinske zgodbe Posavja

Grajske vinske zgodbe Posavja
22.05.2021 AVTOR: Uredništvo

Za razvoj kolesarstva in konjeništva v Sevnici in Posavju je digitaliziranih 7 kolesarskih poti, 4 konjeniške poti in 3 tematske poti.

Za eno od poti, kolesarsko doživetje Grajskih vinskih zgodb Posavja, pa so kolesarjem na voljo tudi GPX sledi in e-brošura s točkami interesa.

Že Stari Kelti in za njimi Rimljani so oboževali svet ob Savi, največji slovenski vodni žili v svet. Skozi Panonijo in Posavje, njune mehke vinske griče in rodovitna polja, je vojska Gaja Julija Cezarja gradila najpomembnejšo cesto proti jugu in vzhodu starega sveta. Novi svet se je v Posavju razbohotil z grajsko gospodo, ki je pred stoletji uživala na dvorcih in gradovih. Isti zidovi in legende nas še danes razvajajo in vznemirjajo. Na potepanju doživimo veliki kvartet posavskih gradov – Mokrice, Brežice, Rajhenburg in Sevnico.

Več kot 150 kilometrov kolesarskih poti >>>
6 velikih gradov Posavja >>>
Trase primerne za enodnevne in večdnevne izlete >>>
Raziskovanje samostojno ali vodeno >>>


Isti zidovi in legende nas še danes razvajajo in vznemirjajo. Na potepanju doživimo veliki kvartet posavskih gradov – Mokrice, Brežice, Rajhenburg in Sevnico. Osnovna trasa poteka ob reki Savi, za vse tiste, ki si želite nabrati tudi višinske metre, pa sta pripravljeni še dve krožni poti. Ena vas bo vodila do Bizeljskega, kjer boste lahko ob poti obiskali lokalne vinarje in spoznali nenavadno podzemlje tega območja. Druga pa pelje do ‘dolenjskih Benetk’ oz. Kostanjevice na Krki, mestece na otoku, ki vas bo očaralo.



Doživetje na (e-)kolesu

Pri odkrivanju grajskih vinskih zgodb naj vam pomagajo udobna in dobro navita električna kolesa, saj se v deželi električne energije, ki jo poganja reka Sava, spodobi ojačati tudi kolesarsko mobilnost.

Na spletni strani Bike Ride Walk lahko najdete itinerar in e-knjižico, v kateri so zbrane vse točke interesa in zanimivi ponudniki ob poti. Brezplačno si lahko prenesete tudi navigacijske podatke, tako da se lahko na kolesarjenje podate tudi v lastni režiji.

Vabljeni v Posavje!

Značke: Turizem, Aktivnosti
Ključne besede:
kolesarski izlet
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ