Guardian uvrstil našo novo planinsko pot med top destinacije v letu 2019

Guardian uvrstil našo novo planinsko pot med top destinacije v letu 2019
16.01.2019 AVTOR: M.V.

Na 13. mesto je Guardian uvrstil Slovenijo oziroma novo pohodniško pot po Julijskih Alpah, ki jo bodo odprli aprila 2019. Na prvo mesto se je umestila Japonska. 

Pot bo krožna z izhodiščem v Ratečah, pohodniki pa se bodo ustavili med drugim tudi na Bled, na Bohinjskem jezeru, v Mostu na Soči, Tolminu in Logu pod Mangartom.

Guardian na svoji spletni strani na kratko opiše novo 300 kilometrsko krožno pot, ki je razdeljena na več etap po okoli 20 kilometrov. Svojim britanskim bralcem pa svetuje, da pohod začnejo v Radovljici ali Mostu na Soči, saj sta začetni točki teh dveh etap bližji letališčema v Ljubljani in Trstu kot uradno izhodišče v Ratečah.

Na spletni strani Turizma Bohinj so zapisali, da bo pohodniška pot potekala v smeri urnega kazalca in razdeljena na priporočljive etape. "Dnevne etape bodo zasnovane tako, da bo v krajih začetka oziroma konca etap možno prenočiti oziroma bodo tam tudi možnosti za okrepčilo ali nakup hrane in pijače. Etapa se, če je le mogoče, začne na železniški ali avtobusni postaji, kar pohodnikom omogoča trajnosten in mobilen dostop."

Začetek in konec poti bo v Ratečah na državni meji med Slovenija in Italijo, etape bodo nato potekale med naslednjimi relacijami:

  • Rateče – Mojstrana
  • Jesenice – Žirovnica – Radovljica – Bled
  • Pokljuka – Ribčev Laz – Bohinjska  Bistrica
  • Vrh Bače – Grahovo – Most na Soči
  • Tolmin – Kobarid – Bovec
  • Log pod Mangartom – Predel – Rajbelj – Rateče 
Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ