Izletniške ideje: Najlepša evropska jezera

Izletniške ideje: Najlepša evropska jezera
15.09.2022 AVTOR: Maja Vojska
Razmišljate kam med vikendom? Lahko obiščete eno od teh čudovitih jezer.

Med najlepša gorska jezera v Evropi zaseda svoje mesto tudi Slovenija. seveda pa je to le peščica jezer, če malo raziskujete najdete še veliko zanimivih lokacij.

Jezero Hallstatt (Avstrija)

V državi polni jezer kot je Avstrija izstopa jezero Hallstatt. Obdano je z očarljivim mestom. Mesto je znano kot ena najstarejših naselbin ob jezeru in spada pod UNESCO-vo svetovno dediščino, s čolna ste deležni čudovitega razgleda na mesto z slikovitim gorskim ozadjem.

Plitvice (Hrvaška)

Jezerca in slapovi v Hrvaškem narodnem parku predstavljajo eno izmed najlepših naravnih jezer na svetu. V parku se nahaja 16 jezer, ki se med sabo povezujejo s slapovi in gozdovi.

Loch Lomond (Škotska)

Loch Lomond je največje sladkovodno jezero po površini v Veliki Britanij nahaja se le 30 minut vožnje stran od mesta Glasgow in okolica ponuja mnogo zanimivih aktivnosti kot so pohodništvo, kolesarstvo, golf, čolnarjenje, in surfanje.

Jezero Como (Italija)

Eno iz med najbolj spektakularnih Italijanskih alpskih jezer katerega obdajajo dvorci, vrtovi, gozd in s snegom pokrite gore v ozadju locirano le uro vožnje od mesta Milano.

Blejsko jezero (Slovenija)

Zasneženi alpski vrhovi, ki se odsevajo na gladini Blejskega jezera s cerkvijo postavljeno na otoku sredi jezera. Blejski grad pa ponuja nepozaben razgled na jezero.

Značke: Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ