Kako do ugodne in dobre smučarske opreme?

Kako do ugodne in dobre smučarske opreme?
14.11.2017 AVTOR: Maja Vojska
Za nakup smučarske opreme ni potrebno popolnoma izprazniti žepe, vedeti moramo le kje jo iskati.

Smučarska oprema predstavlja velik strošek, saj smučar za varno smučanje potrebuje brezhibno in kakovostno opremo. Cena celotne opreme lahko na koncu nanese kar precej denarja, saj mora smučar kupiti veliko kosov – smuči, smučarske palice, smučarske čevlje (pancerje), smučarsko čelado, smučarska očala, vezi, smučarsko bundo in hlače, smučarsko spodnje perilo, rokavice, kapo in še kaj bi se našlo. Kljub temu, da smučarska oprema zajema veliko posameznih kosov, pa ni nujno, da zaradi nje povsem izpraznimo svoje žepe. Obstaja nekaj načinov, kako do kvalitetne smučarske opreme nekoliko ceneje.

In eden od teh načinov je, da obiščemo sejem rabljene smučarske opreme.

Smučarski sejmi po celi Sloveniji

Čeprav so nekatera smučišča zaradi zgodnjega snega že začela z obratovanjem, pa se uradna smučarska sezona še ni začela. In kot vsako leto se bodo konec novembra in začetek decembra po celi Sloveniji zvrstili različno veliki sejmi rabljene in tudi nove smučarske opreme.

Tovrstni sejmi so sploh odlični za iskanje opreme za otroke, saj le ti hitro prerastejo smučarske čevlje in drsalke, zato se vsako leto ne splača kupovati novih. Prav tako lahko začetniki prve zavoje na snegu naredijo z rabljeno opremo, če ta seveda popolnoma ustreza vaši višini, teži in stopalom. Če namreč niste prepričani, ali vam smučanje, deskanje ali drsanje sploh ustrezajo, je nesmiselno stran metati visoke zneske.

Se sploh splača kupovati rabljeno opremo?

Na sejmih se prodaja nova in rabljena smučarska oprema, ki je povečini zelo lepo ohranjena in cenovno ugodna.

Prednosti kupovanja na smučarskih sejmih:

  • Oprema za otroke: Otroci hitro prerastejo smučarske čevlje in smuči, zato je za denarnico veliko bolj prijazno, da kupujemo rabljeno opremo.
  • Začetniki še ne vedo kaj izbrati: Če ste začetnik in še niste povsem prepričani ali vam bo smučanje sploh všeč, je dobra izbira nakup rabljene opreme.
  • Širok nabor opreme za vse zimske športe: Navadno na sejmih ne najdete le opreme za smučanje, ampak tudi za ostale zimske športe- drsalke, zimsko obutev, sanke itd.
  • Možnost prodaje smučarske opreme: Smučarsko opremo lahko na sejmih tudi samostojno prodate.

Največji sejem smučarske opreme se vsako leto odvija na Gospodarskem razstavišču

Smučarski sejmi se odvijajo povsod v Sloveniji, a največji se že tradicionalno odvija v Ljubljani.

Največjega slovenskega smučarskega sejma Snežinka na Gospodarskem razstavišču se običajno udeleži preko 15.000 obiskovalcev. Na sejmu si lahko ogledajo bogato ponudbe nove in rabljene smučarske opreme, prav tako se na sejmu predstavljajo tudi smučarski centri. Smučarski sejem SK Snežinka običajno poteka konec meseca novembra.

Vsako leto, pred pričetkom smučarske sezone odpre svoja vrata Smučarski sejem, ki je v svoji skoraj 50 letni zgodovini zamenjal že kar nekaj imen.

Največja smučarsko – sejemska prireditev v Sloveniji, tokrat že 48. po vrsti, bo med 30. novembrom in 3. decembrom 2017 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani več kot 15.000 obiskovalcem na enem mestu ponudila pestro izbiro nove in rabljene smučarske opreme ter predstavitev smučarskih centrov.

Del sejma bo kot vsako leto tudi komisijska prodaja rabljene smučarske opreme.

Kupcem bodo na voljo rabljene smuči, bordi, smučarski in bordarski čevlji, palice, prav tako pa tudi smučarska oblačila in čelade.

Smučarski sejem bo potekal v Marmorni dvorani (bivša hala B) in v preddverju Marmorne dvorane (bivša hala B2).

Sejem bo odprt od 30.11. do 3.12. med 10. in 20. uro.

Več o dogodku

Značke: Smučanje, Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ