Kako poteka gradnja novega doma na Okrešelju?

Kako poteka gradnja novega doma na Okrešelju?
26.10.2020 AVTOR: M.V.,FOTO: PD Celje

Zadnje dni septembra so prostovoljci na Okrešlju betonirali temeljno ploščo za novi Frischaufov dom. Ob tem je nastal dokumentarni film.


Za Frischaufov dom na Okrešlju, ki je pogorel lansko leto, skrbi Planinsko društvo Celje Matica. Z vseslovensko akcijo zbiranja denarja in številnimi donatorji bo dom kmalu dobil novo, moderno podobo. Kako so v gradnjo doma vpeti številni člani celjskega planinskega društva, je v videoposnetek ujel Peter Vrčkovnik
Okrešelj je v spominih članov PD Celje Matica močno zakoreninjen, kot nekaj zelo posebnega. To je kraj, kjer se celjski alpinisti dobro počutijo. »Ko v gorah in na Okrešlju preživiš veliko časa, se s temi kraji povežeš in jih bolj ceniš. Ker sem veliko časa preživel tukaj in od tod delal tudi prvenstvene smeri, ima Okrešelj zame posebno mesto,« se v videu izpove vrhunski alpinist Luka Kranjc.

Člani društva se vam zahvaljujejo za prostovoljne prispevke, ki jih lahko še vedno donirate z nakazilom na TRR: 0510 0801 6743 162 ali s SMS-sporočilom na 1919 (geslo: OKRESELJ5), s katerim boste darovali pet evrov.

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ