Kakšna je prihodnost Aljaževega stolpa?

Kakšna je prihodnost Aljaževega stolpa?
23.08.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Planinski muzej

O tem, da gre Aljažev dom začasno v dolino smo že govorili o podrobnostih pa bodo danes spregovorili v Planinskem muzeju v Mojstrani. 

V okviru 26. Aljaževih dni vas v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani danes v četrtek, 23. avgusta 2018, ob 19. uri vabijo na muzejski večer :


Govora bo predvsem o prihodnosti Aljaževega stolpa: O začasni premestitvi stolpa v dolino in obnovi bodo spregovorili upravljavci, predstavniki Zavoda za varstvo kulturne dediščine ter Narodnega muzeja in Planinske zveze Slovenije.


Ob 240. obletnici prvega pristopa na Triglav in v okviru 26. Aljaževih dni vabijo v SLOVENSKI PLANINSKI MUZEJ na muzejski večer, na katerem bomo predstavili načrtovano obnovo Aljaževega stolpa.

V muzeju sicer hranijo prve vpisne knjige in fotografije stolpa. Od leta 1999 je razglašen za kulturni spomenik državnega pomena, s katerim od lani upravlja Zavod za varstvo kulturne dediščine RS ob sodelovanju Restavratorskega centra in Narodnega muzeja Slovenije.

V kakšnem stanju je danes, kakšni so načrtovani konservatorski posegi ter kdaj bo potekala obnova vam razkrijejo danes v četrtek, 23. avgusta ob 19. uri.


Povabili so predstavnike Zavoda za varstvo kulturne dediščine s sodelavci.

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ