Kakšne novosti vas letos čakajo na slovenskih smučiščih?

Kakšne novosti vas letos čakajo na slovenskih smučiščih?
09.10.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Maja Vojska

Na nekaterih smučiščih vas čakajo podražitve, nekatera pa vas bodo presenetila s pozitivnimi novostmi.

Upravljavci smučišč se pripravljajo na prihajajočo smučarsko sezono. Potekajo vzdrževalna dela, v teku so predprodaje smučarskih vozovnic. Ob tem je nekaj podražitev, obeta se tudi nekaj novosti. V Cerknem bodo denimo postavili pesjake za hišne ljubljenčke, na Rogli gradijo parkirišče za avtodome.

Za Mariborsko Pohorje sezonske vozovnice v predprodaji že aprila letos

Cene vozovnic so se letos zaradi usklajevanja z rastjo stroškov nekoliko zvišale, ne glede na to pa so lahko smučarji aprila sezonske vozovnice kupili po cenah, primerljivih z lanskimi. Prav tako so lahko v nedavni prodajni akciji dnevne smučarske vozovnice kupili po cenah, nižjih od lanske redne cene, so pojasnili.

Novosti: Med večje novosti na Mariborskem Pohorju spada dokončna ureditev otroškega poligona oziroma proge Bellevue. V sklopu del na tej progi bodo premestili dva vlečna trakova in ob tem prestavili še sankališče, s čimer bodo sankačem omogočili uporabo trakov, napovedujejo v Marpromu, ki je začel tudi posodabljati sistema zasneževanja, tako da bo ta med drugim omogočal tudi zasneževanje pri temperaturah nad ničlo.

Na Golteh enake cene kot lani, novost pester spremljevalni program

Na Golteh so s predprodajo smučarskih vozovnic začeli septembra, ko so jih prodajali z 20-odstotnim popustom, oktobra in novembra jih prodajajo s 15-odstotnim popustom. Letošnja novost je, da v predprodaji poleg dnevnih, urnih in sezonskih vozovnic ponujajo tudi večdnevne in družinske vozovnice.

Na Golteh se na zimo pripravljajo z vzdrževalnimi deli, novosti pa napovedujejo predvsem v povezavi s pestrim spremljevalnim programom dogajanja ob smučišču. Z novo zimsko sezono bo na Golteh na voljo 12 novih apartmajev, ki so postavljeni tik ob smučišč. 

V Cerknem smučišče po novem prijazno do hišnih ljubljenčkov

Preprodaja smučarskih vozovnic za smučišče v Cerknem se je začela 1. oktobra. V predprodaji so vozovnice v povprečju cenejše za 30 odstotkov, sicer pa se v novi sezoni cena dnevne smučarske vozovnice dviguje za en evro in tako znaša nova cena dnevne smučarske vozovnice za odrasle 31 evrov. 

Novosti letošnje sezone sta dopolnjena ponudba za najmlajše in obnovljen gostinski objekt ob progi Lom. Posebnost prihajajoče sezone pa je tudi, da bo smučišče postalo prijazno do hišnih ljubljenčkov, saj bodo v neposredni bližini restavracije Alpska perla postavili pesjake ter tako lastnikom omogočili obisk smučišča s hišnim ljubljenčkom.

Velika novost v Cerknem je tudi asfaltirana občinska cesta, ki vodi od parkirišča Počivalo do vrha smučišča oziroma nočitveno-gostinskega objekta Alpska perla, so navedli v Hotelu Cerkno, ki upravlja s smučiščem.

Na Rogli nadgradnja otroškega snežnega parka in parkirišče za 40 avtodomov

Redna predprodaja različnih tipov smučarskih vozovnic za smučišče na Rogli poteka od 1. oktobra, vse do konca novembra pa vozovnice ponujajo do 15 odstotkov ugodneje. 

Na Rogli so priprave na zimsko sezono 2018/19 začeli sredi poletja s celovito prenovo 88 hotelskih sob v Hotelu Rogla. Načrtujejo tudi nadgradnjo otroškega snežnega parka s postavitvijo novega, 90-metrskega pokritega transportnega traku.

Novosti: Pomembna pridobitev pa bo novo peščeno parkirišče za avtodome v neposredni bližini smučišča, hotelov in zunanjih gostinskih objektov, kjer bodo lahko sprejeli 40 avtodomov. Unitur tudi za novo smučarsko sezono napoveduje bogato spremljevalno dogajanje in vrsto dogodkov, kot posebnost smučišča Rogla pa izpostavljajo povezavo s termalnim zdraviliščem Terme Zreče, od Rogle oddaljenim pol ure vožnje.

Predprodaje vozovnic tudi za smučišča Krvavec, Kanin, Vogel, Kranjska Gora in Kope

V teku je tudi predprodaja smučarskih vozovnic za smučišče Krvavec, ki bo potekala vse do konca novembra. Vozovnice v predprodaji so za 25 odstotkov cenejše, smučarjem pa so na voljo različne vrste vozovnic, je razvidno s spletne strani RTC Krvavec. Prav tako so po podatkih s spletne strani v predprodaji smučarske vozovnice za smučišče Vogel, predprodaja pa bo trajala do sredine decembra.

Vozovnice v predprodaji ponujajo tudi v Žičnicah Kranjska Gora, kjer letos praznujejo 70-letnico postavitve prve vlečnice Preseka v Kranjski Gori. Za smučišče Kanin se je predprodaja sezonskih kart po znižani ceni začela v petek. Od začetka septembra pa vozovnice v predprodaji ponujajo tudi za smučišče Kope, kjer uradni začetek smučarske sezone načrtujejo za 7. in 8. december.

Informacije smo povzeli po Slovenski tiskovni agenciji (STA)

Značke: Smučanje
Ključne besede: Aktivnosti, slovenska smučišča, slovenska smučišča 2018/2019
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano