Kakšne spremembe prinašajo novi ukrepi pri obratovanju planinskih koč?

Kakšne spremembe prinašajo novi ukrepi pri obratovanju planinskih koč?
16.10.2020 AVTOR: M.V.

Danes so začele veljati novi ukrepi. Preden se odpravite v hribe preveite, kakšne so spremembe pri delovanju planinskih koč.

Ukrepi pri obratovanju planinskih koč so odvisni od regije v kateri koča stoji.

a) Koče izven rdečih statističnih regij (velja od sobote, 17. oktobra)

  • Koče, ki ne ležijo v rdečih regijah, lahko še naprej obratujejo po omejitvah, ki so veljale do sedaj: strežba pijače in hrane v gostinskih in nastanitvenih obratih je dovoljena le za mizami, ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 metra (razen pri osebah istega gospodinjstva). Postrežba stoje, npr. za šankom ni dovoljena. Možen pa je osebni prevzem pijač in jedi.

  • Odlok dodatnih omejitev za nočitve v planinskih kočah ne predvideva, tako do nadaljnjega še ostajajo omejitve iz priporočil NIJZ, ki spanje v isti sobi omejujejo na člane istega gospodinjstva in skupino, ki potuje skupaj.

  • Prav tako ostaja omejitev opravljanja gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih in nastanitvenih obratih od 6. do 22.30. ure.

b) Koče v rdečih statističnih regijah. Obratovanje gostinskih obratov je načeloma prepovedano, razen dveh izjem:

  • Opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač za goste, ki prenočujejo v planinskih kočah in sicer od 6.00 do 22.30 (gostje, morajo prostore zapustiti do 23:30).
  • Postrežba je možna za mizami, ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 metra (razen pri osebah istega gospodinjstva). Ta izjema torej velja zgolj za obiskovalce, ki v koči prenočujejo in ne tudi za dnevne obiskovalce.
  • Osebni prevzema jedi in pijač za vse obiskovalce. Torej, oseba prevzame hrano in pijačo, brez postrežbe, embalažo pa da v smeti ali odnese s seboj v dolino.

Za več informacij je najbolje, da se obrnete direktno na posamezno kočo, kjer vam bodo podali točna navodila. Kontakte koč najdete tudi na naši spletni strani >>>

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ