Kje je najlepše supati v gorah?

Kje je najlepše supati v gorah?
26.03.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Paddleboards

Vikend pobegi so vedno super, predvsem pa če ti uspe kombinirati več aktivnosti hkrati.

Tako lahko en dan nameniš supanju, drug dan pa malo bolj konkretnemu pohodu na okoliške gore. Lahko pa se odločiš tudi za kombinirano možnost in se odpraviš supat do lokacije do katere ne moraš drugače kot peš.

1. JEZERO SORAPISS (Italija)

Jezero Sorapiss, oziroma lago di Sorapiss je čudovito gorsko jezero. Leži v bližini Cortine d Ampezzo, skrito med gorami in pod budnim očesom vrha Monte Dito.

Dostop do jezera ni težak, malo pa se je vseeno treba sprehoditi. Do jezera vodi 7 km dolga pot s približno 150 metri višinske razlike. Četudi se ti zdi malo dolga pot, da bi nesel/nesla sup, se ti bo na koncu splačalo.

2 GORA SCHAFBERG (Avstrija)

Schafberg je gora z izrazitim vrhom na območju Salzkammerguta. Z vrha je pogled na sosednje vrhove in večino večjih jezer na območju (Wolfgangsee, Attersee, Fuschlsee in Mondsee...). Za prenočevanje priporočamo vasico St. Wolfgang, od koder na goro vozi tudi gorska železnica z njo se lahko pripelješ do vrha, nekateri pa izstopijo na 2/3 poti in do vrha hodijo še 1 uro. Vzpon na vrh traja iz doline 3 ure in pol. Razgled na vrhu je neverjeten, ko pa se vrneš v vas lahko zaveslaš na jezeru Wolfgangsee in občuduješ lepote vrhov okrog tebe in v hladni vodi odpočiješ utrujene noge.


3. GARDSKO JEZERO (Italija)

Gardsko leži na severu Italije pod veličastnimi Dolomiti. Kot pohodniško destinacijo vsekakor svetujemo pogorje Monte Balda- dolg greben, ki skoraj v celoti omejuje eno stran Gardskega jezera. Če imaš rad/a ferate boš prišel/a na svoj račun, saj je v okolici jezera kar nekaj super ferat. Ne glede na to, kje ob jezeru boš nastanjen/a, se boš lahko po dnevu v gorah sprostil/a na supu v jezeru.


Značke: Aktivnosti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ