Kje lahko smučate že ta vikend?

Kje lahko smučate že ta vikend?
05.12.2019 AVTOR: M.V.

Številna večja slovenska smučišča ta konec tedna začenjajo zimsko sezono. 

Smuka bo sicer zaenkrat marsikje precej okrnjena, saj so z umetnim zasneževanjem v zadnjih dneh uspeli pokriti le manjši del prog. Zato pa bodo cene vozovnic bistveno nižje od rednih cen.

Kanin (odprtje: petek, 6. december 2019)

Z najdebelejšo, skoraj trimetrsko snežno odejo se ponaša Kanin, kjer bodo novo zimsko sezono odprli v petek. V petek in soboto bo obratovala slovenska stran smučišča brez povezave Kanin-Sella Nevea, cena vozovnic za odrasle bo 20 evrov, za otroke pa štiri evre. Od 8. do 13. decembra bo smučišče zaradi tehničnega pregleda zaprto, 14. decembra pa bo steklo dnevno obratovanje s povezavo Kanin-Sella Nevea.

Krvavec (odprtje: petek, 6. december 2019)

Na Krvavcu so v preteklih hladnih dneh vse moči uprli v zasneževanje smučišča. Tako jim je uspelo v celoti zasnežiti progo 17, progo 1 pa so pripravili do te mere, da je primerna za sestop. V petek bodo zagnali štirisedežnico Tiha dolina in dvosedežnico Njivice. Za otvoritveni vikend so na Krvavcu cene vozovnic znižali za polovico. Dogajanje bosta v soboto popestrila Miklavžev ski opening z Vilijem Resnikom in prižig prazničnih luči, so sporočili iz RTC Krvavec.

Kope (odprtje: petek, 6. december 2019)

Tudi na smučišču Kope, kjer so minule dni začeli intenzivno zasneževanje, sezono začenjajo v petek z dnevno smuko na progah Pungart in Sedlo, kot dobrodošlico smučarjem pa nočno smučanje na teh progah nudijo brezplačno za vse obiskovalce. Prvi ski opening ta konec tedna prinaša tudi večerne koncerte v Holcer pubu, ki letos obeležuje 20-letnico delovanja. V novi smučarski sezoni si na Kopah želijo 100.000 smučarjev, potem ko so jih lansko sezono našteli 72.500.

Kranjska Gora (odprtje: petek, 6. december)

V petek naj bi zagnali tudi prvo žičniško napravo v Kranjski Gori, kjer so pred nekaj dnevi vendarle dočakali dovolj nizke temperature za začetek umetnega zasneževanja. Kot je na sredini novinarski konferenci v Planici povedal Anders Rydelius iz RTC Žičnic Kranjska Gora, načrtujejo, da bodo zagnali vsaj vlečnico Mojca 1, smuka pa bo brezplačna.

Golte (odprtje, sobota, 7. december 2019)

Na Golteh trenutno z vsemi snežnimi topovi izdelujejo sneg in direktor Mitja Terče računa, da bodo smučišče odprli v soboto. Že v petek zvečer pripravljajo otvoritveni program z rock koncertom Dreta river banda. V soboto bodo smučišče odprli skupaj z alpsko smučarko Ano Drev, popoldan pa bo zabava z glasbenikoma 2Party. V nedeljo bo sledil še prihod Miklavža. Do 13. decembra bodo veljale nižje cene smučarskih kart, pri čemer bo cena dnevne odrasle karte znašala 15, otroške pa 10 evrov.

Rogla (odprtje: sobota, 7. december 2019)

Smučarsko sezono v okrnjeni izvedbi v soboto začenjajo tudi na Rogli. Kot so sporočili iz Uniturja, bodo za zdaj odprli proge Planja, Košuta in Uniorček z mavričnim trakom, ki pa še ne bodo zasnežene v polni širini. Smučanje bo mogoče med 9. in 16. uro, cena dnevne smučarske vozovnice za odrasle bo 19 evrov, za otroke pa 10 evrov.

Mariborsko Pohorje (odprtje: sobota, 7. december 2019)

Na Mariborskem Pohorju bodo za uvod v sezono v soboto odprli otroški poligon Bellevue z vlečnim trakom Bejbika, ki bo najmlajšim na razpolago še v nedeljo, oba dneva brezplačno. Proga bo odprta med 9. in 16. uro, pri čemer bo do 14. ure na njej potekalo samo smučanje, po tej uri pa bo na voljo tudi za sankanje in spuste s pležuhi.

Za otroški poligon so v minulih tednih izdelovali sneg s tako imenovano tovarno snega, v zadnjih dneh pa še dodatno s snežnimi topovi. V ponedeljek ga bodo znova začasno zaprli zaradi zasneževanja in priprave smučarskih prog na otvoritev nove zimske sezone. Ta se bo, kot so napovedali, pri njih začela naslednji konec tedna, ko bodo ob odprtju smučarjem ponudili promocijske cene vozovnic in spremljevalni program.

Cerkno (odprtje: 13. december 2019)

Na Cerknem so z umetnim zasneževanjem začeli v torek, proge pa naj bi bile za prvo smuko nared 13. decembra. Takrat bodo, če bodo vremenske razmere to dopuščale, odprli štiri od sedmih prog.

Na Voglu še ne vedo kdaj bodo lahko pognali naprave

Tudi na Voglu ta konec tedna še ne bo smučarskih užitkov. Kot je so pojasnili v Žičnicah Vogel, imajo premalo snega. Trudijo se sicer z izdelavo kompaktnega snega, da bi lahko čim prej odprli vsaj tisti del smučišča, za katerega imajo možnost umetnega zasneževanja.

Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ