Kje vse vas čakajo čudoviti jesenski macesni

Kje vse vas čakajo čudoviti jesenski macesni
24.10.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Dušan Kacin

Če razmišljate o izletu, vam ponujamo nekaj možnosti, ki vključujejo tudi prisotnost zlatorumenih macesnov.

Jezero v Ledvicah

Jezero v Ledvicah ali Veliko jezero je največje izmed vseh Triglavskih jezer. Jezero ima obliko Ledvice prav tako pa tudi skala ob robu jezera. Jezero je najčistejše od vseh slovenskih visokogorskih jezer. Dolgo je okoli 300m, globoko pa 17m. Od jezera je lep razgled po meliščih nad jezerom in goram nad melišči. Tudi sama okolica pri jezeru je zelo lepa.

Slemenove špice

Slemenova Špica je eden najpopularnejših “vzpetin” v slovenskem visokogorju. Gre za imenitno travnato razgledišče v bližini našega najvišjega cestnega prelaza Vršiča. Občudujete lahko prizor, ki ste ga zagotovo že videli na koledarjih ali razglednicah: travnik z občasnimi manjšimi jezerci, macesni ter z mogočnim Jalovcem, Mojstovko in Poncami v ozadju.


Debela peč

Debela peč je 2014 m visoka gora, ki se z ene strani strmo dviga nad dolino Krme, na drugo stran pa se zložno spušča proti prostranim Pokljuškim gozdovom. Z vrha, na katerem je žig in vpisna skrinjica, se nam odpre lep razgled na najvišje vrhove Julijskih Alp, Karavank, ob lepem vremenu pa tudi Kamniško Savinjskih Alp.

View this post on Instagram

Jesenski pogled?

A post shared by NejaJerneja (@jerneja.bergoc) on

Velika planina

Jesen je čas, ko se dolina rada zavije v jutranjo meglico, vrhovi in planine pa se že od jutra kopajo v soncu. Velika planina, čudovita vasica na 1666 metrih nadmorske višine, je idilični kraj za sprehode in oddih v naravi.

S svojo neokrnjeno lepoto, tradicionalnim pašništvom in unikatnostjo, nas vabi k sebi predvsem poleti. Preostale mesece pa ostaja malce neopazna, a njena lepota se kaže v vseh letnih časih. Jesenski topli sončni žarki kar vabijo ven iz sivih mest, na svež gorski zrak in prijetno sonce!

Viševnik

Viševnik je verjetno najbolj obiskan dvatisočak v Sloveniji. Nadmorska višina izhodišča in enostavnost vzpona sta glavna “krivca” za njegovo popularnost. Pa tudi razgled je odličen. Najbolj obiskana je direktna pot iz Rudnega polja na Viševnik, manj planincev pa se odloči za vzpon preko Srenjskega prevala. Če želimo, lahko v spodnjem delu naredimo kratek “obvoz” in se za trenutek “izgubimo” po samotnih neoznačenih stezah.

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ