Konec januarja 30. Alpe-Adria – mednarodni sejem za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning

Konec januarja 30. Alpe-Adria – mednarodni sejem za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning
22.01.2019 AVTOR: M.V.

Konec januarja pod sloganom Skočite v naravo na Gospodarskem razstavišču odpira svoja vrata v že 30. izvedbi osrednji turistični sejem v Sloveniji Alpe- Adria.

To je prireditev za popotnike, športnike, alpiniste, pohodnike, aktivne rekreativce, tekače, kolesarje, ljubitelje adrenalinskih športov v naravi ipd., letos pa kot novost tudi za ljubitelje kampinga in karavaninga. Mobilnost pričara občutek svobode gibanja ter izletnike, počitnikarje idr. turiste še bolj spodbudi k pobegu iz urbanih središč v mirno in tiho osrčje narave. V kotičke, ki jih v obilju in v vsej svoji neokrnjenosti ponuja zelena, zdrava in aktivna Slovenija.

Kot vsako leto bo Gospodarsko razstavišče na slovesnem odprtju 30. Alpe-Adria v sredo, 30. januarja, podelilo nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu. Jakoba 2019 na temo Nove trajnostne oblike lovskega in ribiškega turizma ter opazovanja divjih živali v njihovih naravnih okoljih prejme projekt

V zadnjih letih je še posebej v Evropi avtodomarski turizem postal eden najbolj hitro razvijajočih se segmentov celovitega turističnega razvoja. Proizvodnja avtodomov se je v minulem obdobju povečevala v povprečje za več kot 20 odstotkov letno. Tej izredno hitri rasti proizvodnje in prodaje vozil z lastnim pogonom za preživljanje prostega časa so se prilagodile tudi spremljajoče dejavnosti.

Avtodomi in počitniške prikolice se po nekajletni odsotnosti zopet vračajo v Ljubljano, na Gospodarsko razstavišče, kjer bodo obiskovalcem odprli svoja vrata na 30. Alpe Adria v Stekleni dvorani (C). Na ogled bodo predelani kombiji, avtodomi s spalnim nadstreškom, polintegrirci in integrirci najnovejših modelov. Predstavili pa se bodo tudi pobuda Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji, Caravaning Club Slovenije in specializirani medij za kamping in karavaning, revija Avto-Dom.

Zaradi specifičnih potreb avtodomarjev, ki so veliko bolj mobilni kot klasični karavaning turisti s počitniškimi prikolicami, so v državah, v katerih je avtodomarski turizem najbolj razvit, začeli postavljati najprej posebna parkirišča, potem pa tudi vse več postajališč za avtodome. Na pobudo Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji smo se tudi pri nas pred petimi leti začeli prilagajati sodobnim trendom evropskega avtodomarskega turizma. Tako so se v Mrežo postajališč za avtodome, katere pobudnik je župan Občine Mirna Dušan Skerbiš, začele vključevati tudi druge slovenske občine.

Zdaj imamo v Sloveniji v 88 občinah 165 postajališč in počivališč ter parkirišč za avtodome.
Več o programu in vstopnicah >>>

Spremljevalni program >>>

Značke: Turizem
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ