Ljubitelji slanega pozor: Ideje za večerne prigrizke!

Ljubitelji slanega pozor: Ideje za večerne prigrizke!
16.06.2017 AVTOR: Maja Vojska
Ste tudi vi med tistimi, ki zvečer in ponoči radi kaj prigriznete? Potem preberite spodnje recepte za različne prigrizke, ki jih lahko jeste brez slabe vesti.

Sendvič z jajcem in avokadom

Sestavine (za 1 osebo):

  • 1 veliko jajce + 1 jajčni beljak,
  • grobo mleta sol in poper,
  • 1 čajna žlička ekstra deviškega oljčnega olja,
  • 1 nasekljana šalotka,
  • 1 razpolovljen in popečen polnozrnat angleški mafin (ali dva kosa polnozrnatega kruha),
  • pikantna omaka (po okusu),
  • ¼ avokada, narezanega na tanke rezine.

Postopek:

V manjši posodi z vilicami stepi jajce in jajčni beljak ter ju začini s soljo in poprom. V manjši ponvi na srednjem ognju segrej oljčno olje in na njem praži šalotko približno eno minuto oziroma dokler se ne zmehča. Dodaj začinjeno jajce z beljakom in med stalnim mešanjem peci minuto do dve. Ko jajce skoraj popolnoma zakrkne, ga zloži na velikost angleškega mafina (oziroma rezin kruha). Tako naj se peče še približno 20 sekund, dokler ne zakrkne popolnoma.

Na spodnjo rezino angleškega mafina položi najprej jajce, začini še z nekaj soli in popra ter pikantno omako, nato pa nanj položi še rezine avokada in drugo polovico mafina.

 

Za še več receptov za slane prigriske s katerimi ne boste imeli slabe vesti preverite spletno stran Študentska vadba. 

Projekt Študentska vadba je največja rekreativna skupnost študentov in dijakov v Sloveniji. Vsem dijakom in študentom, ki se radi rekreirate in to želite početi kar se da ugodno in enostavno, ponuja velik nabor ponudnikov najrazličnejših športnih aktivnosti.

V njihovi ponudbi najdete vse vrste vadb, od fitnesov, bazena, joge, vodenih vadb (bootcamp, tnz, pilates, body pump, …) do sezonskih športov in savn. In kar je najlepše:  ponudbo širijo iz dneva v dan!

Značke: Kulinarika
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ