Luka Kovačič in Katarina Pritržnik zmagovalca Lumarjevega Vertikala 2019

Luka Kovačič in Katarina Pritržnik zmagovalca Lumarjevega Vertikala 2019
11.02.2019 AVTOR: M.V., FOTO: MR photo

Turni smučarji so se na Krvavcu pomerili za državne naslove v disciplini vzpon, državna prvaka med člani sta postala Luka Kovačič in Katarina Pritržnik.

Turni smučarji so se 9. februarja 2019 na Krvavcu pomerili za državne naslove v disciplini vzpon. Državna prvaka med člani sta postala Luka Kovačič in Katarina Pritržnik.
V soboto zvečer je na Krvavcu potekal tradicionalni Zvoh Night Attack, ki se mu je letos zaradi slabih snežnih razmer v zgodnji zimi priključil še Lumarjev Vertikal in z njim državno prvenstvo turnih smučarjev v vzponu. Na tekmi je sodelovalo 39 turnih smučarjev iz treh držav, ki so se pomerili na 2,4 km dolgi progi s 500 metri višinske razlike, ob boku dobrih 120 tekačev.

Luka Kovačič in Nejc Kuhar sta hitro prevzela pobudo, o zmagi so odločali šele zadnji metri, kjer je bil Luka močnejši za 9 sekund in si tako priboril svoj drugi naslov državnega prvaka v vzponu. Tretje mesto je osvojil Matjaž Mikloša, vsi trije sicer člani Društva za razvoj turnega smučanja.

Državni prvaki v ostalih kategorijah so postali: med ženskami Katarina Pritržnik (TSK LIMA), med mladinci Maj Pritržnik (TSK Lima) in med veterani Rajko Lotrič (NATO MWCOE).

Celotne rezultate najdete tukaj >>>
Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ