Na Kaninu bo od četrtka spet mogoča smuka

Na Kaninu bo od četrtka spet mogoča smuka
13.05.2020 AVTOR: M.V., FOTO: Kanin spletna stran

Na Kaninu je ta čas skoraj tri metre snega, ki še krepko pokriva strmine med 2000 in 2300 metri nadmorske višine.

Po dveh mesecih prisilnega mirovanja zaradi pandemije novega koronavirusa bodo v četrtek, 14. maja, znova pognali žičniške naprave na Kaninu. Najvišje ležeče slovensko smučišče ima ogromno zalogo snega. Pod goro Prestreljnik je trenutno kar od 3,5 do 10 metrov naravnega snega, je povedala vršilka dolžnosti direktorja Sončnega Kanina Manuela Božič Badalič. Od petka bosta na Kaninu trenirali tudi najboljši slovenski smučarki Ilka Štuhec in Meta Hrovat.

Kljub temu in kljub omejitvam (ohranjanje razdalje med prevozi, maske ...) se v Bovcu veselijo podaljška smučarske sezone, ki je bila zaradi pandemije prekinjena sredi marca. Predvidoma se bo nadaljevala v soboto, ko je napovedano izboljšanje vremena.

Prvi dan delovanja bo tako četrtek, 14. maja, a le če bo vreme (na Kaninu najpogosteje nevšečnosti povzroča veter) to omogočalo.

Ker bosta delovali samo napravi Sedlo in Prevala, bodo vozovnice na voljo po nižjih cenah (25 evrov za odraslega), imetniki sezonskih vozovnic pa bodo deležni popusta pri nakupu (sezonske vozovnice ne bodo veljale).

Pri prevozu z gondolo bodo veljala stroga pravila, ki jih narekuje Nacionalni inštitut za javno zdravje. V eni gondoli se bo lahko prevažal samo en smučar oz. več, če bo šlo za osebe iz istega gospodinjstva. Med prevozom bo obvezna uporaba zaščitnih mask, maske bo mogoče kupiti tudi na blagajni ob vstopu na gondolo. Na smučišču se boste lahko okrepčali v Bum baru, a le na zunanjem delu in prav tako ob upoštevanju navodil zdravstvene stroke.

Prva gondola bo peljala že ob 7.30, zadnja pa ob 16. uri. Smučišče bo odprto med 8. in 14. uro. Italijanska stran smučišča ostaja zaprta.

Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ