Na police prihaja beljakovinski kruh

Na police prihaja beljakovinski kruh
27.01.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Od 26. januarja je na prodajnih policah trgovin Mercator na voljo prvi kruh, ki se lahko pohvali s prehransko trditvijo 'Vir beljakovin'.

Beljakovine so ključne za ohranjanje zdravih kosti ter za povečanje in vzdrževanje mišične mase.

Pekarna Grosuplje je na osnovi  domače pekarske tradicije in sodobnih pekarskih spoznanj po edinstvenem receptu pripravila pravi vir beljakovin, beljakovinski kruhek s kakavom, v katerem beljakovine zagotavljajo več kot 17 odstotkov energije celotne energijske vrednosti živila.  

Naše telo za normalno delovanje nujno potrebuje tudi beljakovine. Vsi življenjski procesi v telesu so vezani na prisotnost le-teh. Za gradnjo in obnovo beljakovin v telesu, nujno potrebujemo beljakovine iz hrane. Telo ne more shranjevati beljakovin tako kot maščobe in ogljikove hidrate, zato potrebuje stalen vnos oziroma dotok le-teh. Minimalen priporočeni delež vnosa beljakovin je 15 odstotkov energijskega deleža oz. 1g/ kg telesne mase.

Številne raziskave potrjujejo, da beljakovine prispevajo k povečanju in vzdrževanju mišične mase. Prav tako so ključne za ohranjanje zdravih kosti. Zato jih je treba vključevati v našo vsakodnevno prehrano. Izrednega pomena so tudi pri aktivnem življenjskem slogu športnikov in rekreativcev.

Beljakovinski kruhek s kakavom je že četrti v kategoriji posebnih  kruhov Pekarne Grosuplje, kjer so že 'Hud kruhek brez kvasa '.

O beljakovinskem kruhku s kakavom

Kruhek tehta 0,4 kilograma. Ima obliko štručke s posipom iz mešanice sončničnih semen in sezama. Rustikalno razpokana površina je temno rjave barve. Sredica je temno rjave barve, kar je posledica v testo vmešanega kakava. Je gosta, enakomerno luknjičava in sočnega okusa z vidnimi semeni lanu in bučnih semen.

SESTAVINE: pšenična polbela moka, voda, ovsena moka, semena 7,7 % (drobljene buče, lan, sončnice, sezam), pšenično kislo testo (voda, pšenična polbela moka, mlečno kislinske bakterije), ovseni kosmiči, pirini kosmiči, ajdova moka, posneto mleko v prahu, pšenični gluten, kvas, sončnično olje, jedilna sol, kakav (0,9 %), encimi.

Značke: Kulinarika
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ