Na Sejmu Alpe-Adria tudi letos PZS

Na Sejmu Alpe-Adria tudi letos PZS
10.02.2023 AVTOR: M.V.

Sejem Alpe-Adria je osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem, pomemben del katerega je tudi planinstvo.

Sejem Alpe-Adria znova vabi na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, navdih za aktivni oddih lahko poiščete od 15. do 18. februarja 2023. Vabljeni na razstavni prostor PZS, kjer se boste tudi letos počutili kot v planinski koči in gorniški vasi. Planinska trgovina je pripravila nekaj sejemskih ugodnosti, razgibate se lahko na plezalnem stolpu. Člani PZS boste za vstopnino odšteli le 6 evrov.

Na sejmišču bo plezalni stolp PZS, na katerem bo predstavitev reševanja in možnost plezanja pod budnim očesom gorskih reševalcev. Na sejemskem prostoru PZS bo možnost nakupa planinskih vodnikov, zemljevidov in leposlovja iz Planinske založbe s posebnim popustom. Vsak dan se bodo predstavljale planinske koče z različnih koncev Slovenije.
Sejem Alpe-Adria je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odprt od 15. do 17. februarja med 10. in 19. uro, 18. februarja pa med 10. in 18. uro. Člani PZS imate poseben popust pri nakupu vstopnic. Cena vstopnice za odrasle obiskovalce je 8 €, za člane PZS pa le 6 €. Za izkazovanje članstva prinesite s seboj planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Vsak obiskovalec ob vhodu na sejmišče prejme sejemski katalog oz. revijo Oddih s predstavljenimi razstavljavci, v kateri boste našli tudi vrsto planinskih vsebin.

#SlovenijaPleza bo tudi na dvorišču Gospodarskega razstavišča, kjer boste lahko preizkusili športno plezanje in pod budnim očesom gorskih reševalcev splezali na plezalni stolp.
Planinska zveza Slovenije na sejmu organizira večji dogodek:

četrtek, 16. februar, 18.00, dvorana Urška: Alpinistično-plezalni večer | podelitev priznanj najuspešnejšim v letu 2022

PZS bo na alpinistično-plezalnem večeru podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem plezanju, turnem smučanju in lednem plezanju za leto 2022. Namen izbora je ovrednotiti najkakovostnejše alpinistične vzpone, vrhunske športnoplezalne dosežke in uspehe v turnem smučanju in lednem plezanju ter javnosti predstaviti dosežke slovenskih alpinistk in alpinistov, ki so lani opravili več vrhunskih vzponov, športnih plezalk in plezalcev, za katerimi je znova imenitna sezona, ter turnih smučarjev in lednih plezalcev, ki so dosegli odlične tekmovalne dosežke.

Podelili bomo tudi priznanje za življenjsko delo v alpinizmu, ki ga letos prejmejo Mojstranške veverice (Janez Brojan, Klavdij Mlekuž, Janko Ažman in Janez Dovžan; posthumno Zvone Kofler in Miha Smolej).

Sobota, 18. februarja, bo v znamenju 10. konference o planinskem gospodarstvu, ki je namenjena predsednikom in načelnikom gospodarskih odsekov planinskih društev, gospodarjem in oskrbnikom planinskih koč in drugim strokovnim delavcem v planinstvu, planinskim funkcionarjem. Glavna tema bo požarna varnost v kočah , PZS se bo posvetila tudi ostalim aktualnim vsebinam in podelila certifikate okolju in družinam prijazna planinska koča, katerih prejemniki zagotavljajo do okolja prijazno in energetsko učinkovito upravljanje oziroma odprtih vrat sprejmejo otroke in njihove starše.

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ