Najbolj neobičajne lokacije za zimske športe

Najbolj neobičajne lokacije za zimske športe
21.12.2018 AVTOR: M.V.

Ko imate v glavi smučanje vam zagotovo na misel pridejo zasneženi slovenski vršaci in vijuganje pri sosedih. A smučate lahko tudi na precej nenavadnih lokacijah.

1. Indija

Sneg gotovo ni prva stvar, na katero pomisliš ob omembi Indije. Najbrž ti sploh ne pride na pamet. Vendar območje Kašmirja na visoki nadmorski višini v Himalaji obiskujejo številni turisti, in sicer se zbirajo v poznanem smučarskem letovišču Gulmarg. Tam se nahaja tudi ena od najvišjih prog na svetu.

2. Afganistan

Na prvi pogled za laika nemogoča kombinacija, a če pomisliš, država je izredno gorata, po podobah zasnežena in bi res imela lahko izjemne terene in snežne razmere. Vikipedija navaja celo prvo smučarsko središče.. A regija Bamyan je ustanovila turistično društvo, da bi pritegnila turiste na smučanje v osrednji del države v okviru projekta Afghan Ski Challenge. Tekma na progi, dolgi 7 kilometrov, je namenjena smučarjem in deskarjem, zanimivo pa je, da na njej ni vlečnic in ostalih tipičnih stvari, ki smo jih navajeni na običajnih smučiščih.

3. Havaji

Pozimi lahko na Velikem otoku (Big Island) surfanje na valovih in deskanje na snegu. Ker tudi tu ni klasične opreme na smučiščih, se do vrha lahko zapelješ z vozili na štirikolesni pogon.

4. Čile

Vulkan Villarrica spi od leta 1971 in od takrat je tudi zelo priljubljen med smučarji. Smučarski resort Pucón, ki se nahaja na vulkanu, imajo radi smučarski navdušenci v Južni Ameriki, nudi pa jim kar 17 prog za vse vrste smučarjev, še posebej pa so nad njim navdušeni deskarji na snegu.

5. Libanon

Mzaar Kfardebian je najbolj priljubljeni libanonski smučarski resort. Ogromno naravnega snega samo uro vožnje od Beiruta privlači smučarje že od 60. let prejšnjega stoletja. Danes se lahko Mzaar pohvali z 42 progami, v skupni dolžini več kot 80 km, na katerih lahko uživaš od decembra do aprila.

6. Maroko

Maroko ima kratko smučarsko sezono na pobočjih gore Atlas, od januarja ali februarja do aprila. Res vznemirljivo pa je smučati v Oukaïmednu, kjer te namesto z vlečnico na smučišče pripeljejo kar s helikopterjem.

Resort Oukaïmeden je od Marakeša oddaljen 80 km, na najvišji nadmorski višini v celi Afriki – med 2600 in 3200 metri. Ima 20 prog za vse vrste smučarjev, od začetnikov do bolj izkušenih.

Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ