NaProstem.si plus: Hribolazci smo srečni ljudje!

NaProstem.si plus: Hribolazci smo srečni ljudje!
14.06.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Letošnje leto je pomembno za slovensko pohodništvo, saj praznujemo 240 let od prvega zabeleženega vzpona na Triglav ? goro, ki je skozi leta postala simbol slovenstva.

Če danes velja, da nisi pravi Slovenec, če se nanj ne povzpneš vsaj enkrat in letno njegov vrh osvoji na tisoče planincev, pa je bil takratni dogodek nekaj markantnega tudi zaradi srčnosti, ki so jo pokazali prvi osvajalci. Štirje možje so se dejansko podali v neznano z danes povsem nepredstavljivo opremo.

Če je še pred nekaj desetletji le peščica gornikov obiskovala še neraziskane vršace in s svojimi romantičnimi zapisi burila domišljijo ljudi v dolini, je danes v gorah precej bolj prometno in zapis je strnjen v nekaj besed in fotografij, ki jih planinci objavijo na družabnih omrežjih.

Če so včasih gorniki informacije o različnih turah in dostopih dobivali od oskrbnikov koč, planinskih predhodnikov ali pa kasneje v knjižnih vodnikih, so nam sedaj informacije na voljo že nekaj klikov stran na najrazličnejših spletnih straneh in

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ