Naslednji konec tedna bodo v gorskih kočah stregli gluhi

Naslednji konec tedna bodo v gorskih kočah stregli gluhi
17.09.2018 AVTOR: M.V., FOTO: David Radešček

Odbor Planinstva za invalide je s Planinsko zvezo Slovenije sprožil projekt Gluhi strežejo v planinskih kočah.

Ideja planinstva za invalide je na osnovi inkluzije zaživeti slogan Planinske zveze Slovenije (PZS) Planinstvo kot način življenja. Akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah je namenjena vsem invalidom/OPP in neinvalidom, povabilo k aktivnosti vsem, da grejo do planinskih koč. Inkluzija invalidov/OPP različnih kategorij in neinvalidov. Gibanje je potrebno za zdrav duh v zdravem telesu – rekreacija, ko pa je motivacija prijazen dom ali koča, je še toliko lepše.
Akcija bo potekala v času mednarodnega tedna gluhih, točneje 22.in23. (mednarodni dan znakovnih jezikov) septembra na naslednjih planinskih domovih:
Poslanstvo akcije je omogočiti polno dostopnost in vključevanje gluhih in naglušnih v družbeno okolje. Z ozaveščanjem o njihovih zmožnostih in vzpostavljanjem sodelovanja med ljudmi, ki jih druži ljubezen do hribov in gora.
Vizija: Postreči planince, pokazati inkluzijo, pokazati kako sodelovati in doseči skupen jezik inkluzije. Omogočiti priložnost in razbiti tabuje s področja gluhote in naglušnosti. Doživeti drugačnost.
Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ