Od danes naprej zelena luč za vsa smučišča

Od danes naprej zelena luč za vsa smučišča
15.12.2020 AVTOR: M.V.

Od 15. decembra lahko v Sloveniji obratujejo vse žičniške naprave in sicer ob upoštevanju navodil NIJZ.

Za vlečnice, sedežnice in krožno kabinske žičnice (npr. na Krvavec, Kanin, Pohorje) velja, da je dovoljen prevoz samo ene osebe ali za člane istega gospodinjstva. Za nihajne žičnice (npr. Vogel, Golte) pa bo potrebna medosebna razdalja min. 1,5m. izjema velja za osebe iz skupnega gospodinjstva.

Glede dostopa do smučišč pa sedaj velja, da v regijah z dobrimi epidemiološkimi rezultati - Osrednja Slovenija, Goriška, Obalno-kraška (od Divače do Obale) in Gorenjska se za uporabnike mobilne aplikacije #OstaniZdrav do vključno 23. 12. odpravi omejitev gibanja na občino in se spremeni na omejitev gibanja znotraj celotne regije. Tako lahko prebivalci gorenjske regije obiščejo smučišča Kranjska Gora ali Krvavec, prebivalci goriške regije pa smučišče Kanin, če bo seveda odprto.

Od srede, 16.12., je novost tudi glede nošenja maske in sicer je ta zunaj obvezna le še v primeru, če ni mogoče vzdrževati medosebne razdalje najmanj 2 metra.

Naprave že obratujejo v Kranjski Gori, na Krvavcu in Mariborskem Pohorju

V Kranjski Gori, kjer imajo te dni več kot 60 cm snega. so se odločili, da odprejo del smučišča. Že v četrtek, 10.12., so odprli vlečnico Mojca, v petek pa tudi sedežnico Kekec.

V soboto so odprli tudi del smučišča Krvavec, kjer delujejo žičniške naprave sedežnici Vrh Krvavca in Tiha dolina, vlečnica luža in otroški trak Gospinca. Od torka, 15.12., bo dostop do smučišča Krvavec možen tudi s kabinsko žičnico.

Smučanje je možno tudi na smučišču Mariborsko Pohorje. Delujejo šestsedežnica Pisker in vlečnica Žigart na Arehu, na Mariborskem Pohorju pa dvosedežnica Sleme, oba trakova Bejbike ter sankališče ob otroškem poligonu Bellevue. Na Arehu je urejenih 6 kilometrov tekaških prog. Dostop na Mariborsko Pohorje je občanom s stalnim ali začasnim prebivališčem v občini Maribor omogočen v tranzitu preko druge občine Hoče - Slivnica. Pri tem je treba imeti izpolnjeno izjavo.

Na Soriški planini so urejene proge za smučarski tek in sankališče.

Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ