Odkrijte deset najosupljivejših kanjonov

Odkrijte deset najosupljivejših kanjonov
24.04.2022 AVTOR: Matej Luzar
Kanjoni so lahko odlična destinacija tako za ljubitelje najrazličnejših športov na prostem kot za turiste, ki iščejo nepozabne naravne lepote. Pri Red Bull-u so poiskali deset takšnih, ki izstopajo iz povprečja.

Colca, Peru

uploaded


Z globino 3270 metrov je kanjon Colca eden najglobljih na svetu in skoraj dvakrat globlji od slavnega Grand Canyona. Je tako odročen, da so ga raziskovalci odkrili šele dobrih 30 let nazaj.

Waimea, Havaji

uploaded


Havaje večina pozna predvsem po plažah, v notranjosti otokov pa najdemo še številna druga čudesa narave. Eno takšnih je kanjon Waimea, najgloblji kanjon na območju Tihega oceana.

Verdon, Francija

uploaded


Ta kanjon se nahaja na jugu Francije, njegove 400-metrske stene pa že desetletja privabljajo številne plezalce. V zadnjih letih jih vse pogosteje koristijo tudi highlinerji.

Fjaðrárgljúfur, Islandija

uploaded


Ste imeli težave z izgovarjanjem imena tega islandskega naravnega bisera? Niste edini. In ravno zelo težko izgovorljivo ime je tudi eden glavnih razlogov, da so na seznam uvrstili tudi ta kanjon.

Blyde River, Južna Afrika

uploaded


Za eno največjih geoloških čudes Južne Afrike je kar težko verjeti, da se res nahaja na tej celini, ki velja za vročo in suho. Kanjon je dolg 25 kilometrov in globok 750 metrov, poznavalci pa so ga oklicali za najbolj zelen kanjon celine.

Fish River, Namibija

uploaded


Kanjon Fish River je pravi kraj za najbolj vztrajne raziskovalce, ki jih ne motijo (zelo) visoke temperature. Do njegovega roba sicer vodi cesta, od tam naprej pa 90-kilometrska pohodna pot, ki bi prav lahko našla mesto na katerem od seznamov najzahtevnejših pohodov. Kljub njeni dolžini in okolju, v katerem poteka, pa rekordni čas na njej znaša pičlih šest ur in 57 minut. Lasti si ga vrhunski ultra tekač Ryan Sandes.

Itaimbezinho, Brazilija

uploaded


Ta kanjon se nahaja približno 1000 kilometrov južneje od Ria de Janeira, kar ga dela še posebej čudovitega, pa je dejstvo, da ga množični turizem še ni povsem odkril, kar se med drugim pozna tudi na ohranjenosti naravnih lepot.

Grand Canyon, ZDA

uploaded


Bilo bi že skoraj nenavadno, če na seznamu ne bi bilo tudi največjega izmed največjih. Slava mu je prinesla tudi gnečo, zato boste morali v primeru, da se želite spustiti po reki Kolorado, na vrsto čakati kar nekaj časa.

Kali Gandaki, Nepal

uploaded


Kali Gandaki – ni še znano, kakšno škodo je utrpel med nedavnim potresom – neuradno velja za najgloblji kanjon na svetu. Kraljuje v zavetju 8091 metrov visoke Anapurne in vabi, da raziščete njegove skrivnosti.

Indus, Indija

uploaded


Kanjon Indus zaznamujeta reki Zanskar in Ladakh, ki tečeta vsaka s svojega ledenika in sta tudi različnih barv. Njuno sotočje in tudi preostanek kanjona privablja številne pohodnike, ki si želijo dogodivščin v zavetju mogočnih vrhov.

Značke: Turizem
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ