Oglejte si film Odmaknjen svet

Oglejte si film Odmaknjen svet
24.02.2022 AVTOR: M.V., FOTO: Arhiv projekta

Odmaknjen svet je filmski projekt, ki pripoveduje zgodbo o štirih prijateljih, ki so se podali na pot Triglavske magistrale.

S ciljem, da preživijo štiri dni v neokrnjeni naravi, odmaknjeni od vsakdanjega hrupa in ob poti presmučajo še kakšno zanimivo smučarsko linijo. Triglavska turnosmučarska magistrala je edina slovenska večdnevna turnosmučarska pot. Začne se na Voglu in vodi preko Komne v Dolino Triglavskih jezer, na Prehodavce ter preko Hribaric in skozi Velsko dolino pripelje na Kredarico , odkoder se preko Triglavskega ledenika spusti v dolino Krma. S filmom želimo predstaviti lepoto zasneženih gora, ter mir in tišino, ki jo ponujajo.

 Njihov namen je tudi, da s projektom pokažejo kako pomembno je, da na terenu delujejo kot ekipa, saj je v današnjem svetu vse več individualizma, ki pa na takšni poti ne prinaša najboljših rezultatov. Zaradi velikega porasta turnega smučanja v pretekli sezoni, si želijo pokazati tudi kakšno vlogo ima temeljita priprava na turo in kako pomembno je ustrezno znanje za varno gibanje v gorskem svetu, kjer smo pogosto izpostavljeni mnogim nevarnostim.

Smučarji: Maj Štirn Mark Hafner Aljaž Rupar Maša Grošelj

Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ