Plazovni semafor na Ljubelju ugasnil

Plazovni semafor na Ljubelju ugasnil
11.01.2022 AVTOR: M.V., FOTO: FB Služba za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica - Tržič

Semafor prikaza trenutne stopnje nevarnosti snežnih plazov na območju Tržiča in Zelenice je deloval od januarja 2013 in je bil prvi v Sloveniji. Kaj vas bo sedaj opozarjalo na plazove? Preverite!

Člani Službe za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica-Tržič in Zavod za varstvo pred snežnimi plazovi (ZVSP) so 10. januarja za vedno izklopili semafor prikaza trenutne stopnje nevarnosti snežnih plazov na območju Občine Tržič in Zelenice, ki je postavljen na Ljubelju. Namesto semaforja so poleg parkomata na Ljubelju namestili informacijski portal za obiskovalce gora, kjer se bodo lahko seznanili s trenutnimi razmerami in nevarnostmi snežnih plazov, na televizorju pa so prikazane tudi slike vremenskih kamer z območja Zelenice.

Vsebine na televizorju bodo dodajali iz domače pisarne in se bodo dnevno spreminjale. Predvsem se bo spreminjala stopnja nevarnosti snežnih plazov, ki je prikazana grafično za območje Občine Tržič in pa tudi za celotno Slovenijo in Avstrijo. Na samem izhodišču se bodo pohodniki lahko seznanili s trenutnimi razmerami in nevarnostmi. Prikazane so tudi slike vremenskih kamer iz območja Zelenice. Poleg teh informacij bodo prikazane tudi druga obvestila Občine Tržič ter videovsebine Visit Tržič, Crossrisk in preventivni videovložki Policije in drugih služb.

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ