Potopisni roman Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerik

Potopisni roman Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerik
01.03.2019 AVTOR: M.V.

Potopisni roman 'Apalaška pot: 3.500 kilometrov hribov in Amerike' je humoren in iskren zapis o avtorjevem doživljanju te dolge pešpoti.

Prek razgibanega dogajanja med pohodom prikazuje tudi posebnosti te divjinske poti, ameriške narave in pohodništva. Prek popotnih tovarišev, mest ob poti in ljudi, ki jih srečuje v njih, pa razkriva sodobno ameriško stvarnost.

APALAŠKA POT gre po istoimenskem pogorju, čez 14 ameriških zveznih držav na vzhodu ZDA. Dolga je nekaj prek 3500 kilometrov in ima toliko skupnega vzpona, kot da bi se šestnajstkrat z nivoja morja povzpel na Everest: 142 kilometrov. Obenem gre za divjinsko pot, na kateri je pohodnik celo teden dni daleč od prve naselbine, potopljen globoko v naravo ameriških gozdov. Spričo zahtevnosti, dolžine in starosti jo imenujejo 'mati vseh poti'.

O AVTORJU:
 JAKOB J. KENDA je v javnosti najbolj znan po svojih prevodih, predvsem Harryja Potterja. Kot doktor literarnih ved, avtor ali urednik je podpisan pod številne publikacije od antologij do beril. Za mnoge časopise in revije piše o literaturi in filmu ter predava. Rado se ga tudi pokliče, kadar se v kakšni kulturni instituciji pokaže potreba po kriznem menedžerju. Ena njegovih največjih ljubezni pa je pohodništvo in kot prvi Slovenec je prehodil Apalaško pot. 

"Lepo je med hribi in jezeri Maina. Tu sva samo jaz in pot in jaz hodim po njej, ne, ker to hočem, ne, ker je treba, ampak ker tukaj razen te hoje drugega ni. To metaforo življenja živim v najbolj dobesednem smislu, sem hoja, sem pot."

Naročite knjigo >>>

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ