Še nimate planov za vikend? Triglavska turnosmučarska magistrala vabi!

Še nimate planov za vikend? Triglavska turnosmučarska magistrala vabi!
20.03.2019 AVTOR: M.V., FOTO: Športno društvo JETI

V petek 22. marca društvo JETI vabi na Triglavsko turnosmučarsko magistralo - trodnevni turnosmučarski odklop v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Prvi dan: Na Vogel se povzpnemo z gondolo, pri Sirarni zapustimo vrvež smučišča in do prihoda na Komno uživamo v samoti Bohinjsko-tolminskih gora. Spimo v domu na Komni.

Drugi dan: Preko Komne, planin na Kalu in Lopučnice se odpravimo v osrčje Triglavskega narodnega parka - dolino Triglavskih jezer. Sledimo ji do Prehodavcev, kjer bomo prespali v zimski sobi. Za večerjo, zajtrk in pijačo bo poskrbljeno.

Tretji dan: Dan presežkov. Za dobro jutro na Kanjevec, čemur sledi skoraj kilometer spusta v Velsko dolino, potem pa čez Konjsko sedlo do Kredarice in skoraj poldrugi kilometer spusta v Krmo.

Seveda pa bodo potek ture prilagodili kondicijski pripravljenosti udeležencev. 

Zahtevnost:Za udeležbo na naši Triglavski turnosmučarski magistrali je potrebno znanje smučanja, ki ti omogoča suvereno vožnjo po vseh vrstah neurejene snežne podlage do naklona 40° in znanje uporabe cepina in derez. Kondicijsko moraš biti sposoben prehoditi celodnevno turo hitreje, kot je markiran čas. Večdnevno turo pa brez težav v markiranemu času.


Poleg običajne opreme za zimsko hribolazenje potrebuješ še:

  • turno opremo (pancarje, vezi, smuči in palice)
  • cepin in dereze
  • plazovni trojček
  • priporočljiva je uporaba smučarske čelade in smučarskih očal.

Tura je primerna tudi za deskarje z uporabo splitboarda.

Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ