Sedem najdaljših pohodniških poti

Sedem najdaljših pohodniških poti
21.09.2022 AVTOR: Matej Luzar
Red Bull-ovi pohodniški specialisti so pripravili seznam sedmih najdaljših pohodniških poti, ki ljubitelje narave z vzdržljivimi nogami vabijo na vse konce sveta.

Pacific Crest Trail

uploaded


Amerika je dom kar nekaj izjemno dolgim pohodniškim transverzalam, Pacific Crest Trail ali krajše PCT pa je verjetno najslavnejša. 4265 kilometrov dolga pot se začne na mehiški meji, nato pa prek Kalifornije, Oregona in Washingtona doseže Kanado. Pohodniki se na njej ne srečajo le z najrazličnejšimi podlagami, ampak tudi z različnim vremenom, pokrajinami in čudovitimi razgledi.

Trans Canada Trail

uploaded


Pohodniška pot prek Kanade še ni končana, a je že sedaj njena dolžina spoštovanja vredna. Omrežje poti namreč trenutno skupno obsega kar 18.000 kilometrov, leta 2017, ko naj bi jo končali, pa bo GPS v cilju pokazal neverjetnih 24.000 kilometrov. Trans Canada Trail bo tako nesporno najdaljša pohodniška pot na svetu.

Grand Italian Trail

uploaded


Ste vedeli, da pri naših zahodnih sosedih najdete 6166 kilometrov dolgo pohodniško pot? Vije se prek Alp in tudi številnih nižje ležečih delov države.

Hokkaido Nature Trail

uploaded


Nedvomno ena najbolj pestrih poti, ki na svoji trasi postreže tako z grobimi vulkanskimi pobočji kot čarobnimi gozdovi in jezeri. Dolga je 4585 kilometrov, povezuje pa narodne parke in s kulturno dediščino bogate točke na otoku Hokkaido.

Baker Historical Trail

uploaded


Najdaljša pohodniška pot na afriški celini vodi iz Ugande v južni Sudan, kjer že skoraj dve leti divja državljanska vojna. Prav to je razlog, da je ta 805 kilometrov dolg afriški pohodniški biser uspešno končalo le malo pohodnikov. Pot so v celoti označili januarja in februarja lani.

Great Himalayan Trail

uploaded


Ta pot pohodnike popelje vse do 6200 metrov nadmorske višine. Dolga je 4585 kilometrov, pri čemer odsek prek Nepala nanese 1700 kilometrov. Fantastični razgledi, velik fizični napor, nepozabna izkušnja – kaj si sploh še lahko želite?

Te Araroa

uploaded


Te Araroa na svojih 3000 kilometrih dolžine preči oba otoka Nove Zelandije. Prvi človek, ki jo je prehodil v celoti, je bil Geoff Chapple, ki se je podviga lotil leta 1998. Danes pustolovščino nekoliko olajšajo moderne navigacijske naprave, čudoviti razgledi na gore, jezera in gozdove pa ostajajo prvinski.

Značke: Pohodništvo, Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ