Slovenska smučišča se odpirajo: A le nekatera!

Slovenska smučišča se odpirajo: A le nekatera!
10.12.2020 AVTOR: M.V.

Slovenska smučišča so dočakala zeleno luč gospodarskega ministrstva, a le tista, do katerih je mogoče dostopati v odprtih žičniških napravah, to pomeni vlečnicah ali sedežnicah.

To pomeni, da bodo v prihodnjih dneh odprli le smučišči v Kranjski Gori, Krvavec in smučišče na Mariborskem Pohorju. Slednje bo smučarje sprejelo v soboto, v Kranjski Gori pa so eno vlečnico odprli že v četrtek. V soboto se odpira tudi Krvavec, kjer bosta delovali 4 in 6 sedežnica, vlečnica in otroški trak. Žal gondola ne bo delovala, tako da bo dostop možen samo z avtomobili in uredili bodo čim več parkirnih mest.

Na Pohorju se bo v soboto, 12. decembra, s prvo smuko začela nova zimska sezona.

Od omenjenega dne bodo v pogonu sedežnica Pisker na Arehu, na Mariborskem Pohorju pa sedežnica Sleme in oba trakova Bejbika.

“Otvoritev sezone bomo pospremili z akcijskimi cenami dnevnih smučarskih vozovnic: 20 evrov za odrasle, 15 za mladino, študente in seniorje ter 10 evrov za otroke in invalide. Te cene bodo veljale od sobote do nadaljnjega,” so pojasnili na Marpromu.

Upoštevali bodo ukrepe

Otvoritev smučarske sezone bodo, kot so zapisali v današnjem sporočilu za javnost, sicer zaznamovali tudi ukrepi, sprejeti zaradi pojava koronavirusa. Tako bo v vrsti ob vstopu na sedežnice in med prevozom ves čas obvezna uporaba ustrezne obrazne maske.

Pri tem se bosta lahko na šestsedežnici Pisker naenkrat peljala največ dva potnika, na dvosedežnici Sleme pa en. Prav tako bo treba v vrsti in med vožnjo na traku ohranjati ustrezno medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

“Pred novo zimsko sezono smo na Pohorju z zasneževanjem s snežnimi topovi začeli že 20. novembra na Piskru, v zadnjih dneh pa je zapadlo tudi veliko naravnega snega. Tako je na progah, ki jih bomo odprli, več kot dovolj snega za kakovostno smuko, ob tem pa iz veljavnih odlokov izhaja, da tako smučanje kot delovanje žičnic nista prepovedana. Izjema je sedaj le krožna kabinska žičnica, ki trenutno še ne sme obratovati,” so zapisali.

Ob začetku sezone bodo smučišča na voljo med 9. in 16. uro, za obiskovalce pa bosta odprti blagajni na Bellevueju in spodnji postaji Piskra. Vse obiskovalce prosijo za spoštovanje zaščitnih ukrepov, saj bodo le tako lahko zagotovili varno in prijetno smuko.

Smučiščem z gondolami in nihalkami za zdaj še sveti rdeča luč

Preostala slovenska smučišča, do katerih je mogoč dostop le v krožno-kabinskih napravah ali nihalkah, pa medtem še čakajo na zeleno luč odločevalcev.

Glede na to, da je na večini smučišč za zagon sezone že dovolj snega, na Kaninu ga je zapadlo že več kot štiri metre, so še toliko bolj nestrpni.

Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ