Slovenski plezalci do štirih uvrstitev na stopničke v Brnu

Slovenski plezalci do štirih uvrstitev na stopničke v Brnu
18.02.2020 AVTOR: M.V.

Lučka Rakovec zmagala, Urška Repušič na drugem ter Tjaša Slemenšek in Zan Sudar na tretjem mestu.


Slovenska reprezentanaca se je v nekoliko okrnjeni zasedbi udeležila tekmovanja Hangar Masters 2020 v Brnu. Osrednje ime tekmovanja je bil domači plezalec Adam Ondra, veliko pa so h kakovosti tekmovanja pripomogli tudi člani naše ekipe.

V ženski konkurenci so Slovenke prevladovale, saj so zasedle vsa tri mesta na zmagovalnem odru. Najboljša je bila Lučka Rakovec, na drugo mesto se je uvrstila Urška Repušič, na tretje pa Tjaša Slemenšek. V moški konkurenci je bil najboljši domačin Martin Stranik, ki je ugnal reprezentančnega kolega in prvega favorita Adama Ondro, tretje pa je bil slovenski reprezentant Zan Sudar.

Hangar Masters 2020 je za slovensko ekipo predstavljal eno izmed pripravljalnih tekem pred začetkom uradnih tekmovanj pod okriljem IFSC. V začetku meseca marca se bodo že tradicionalno udeležili tekmovanja Studio Bloc Masters 2020 v nemškem Pfungstadtu, ob koncu marca pa jih čaka prvi vrhunec sezone, evropsko prvenstvo v Moskvi, kjer se bosta podelili še dve zadnji vozovnici za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020. V moški konkurenci imajo tudi slovenski plezalci priložnost, da si priborijo vozovnico za OI. Prva tekma svetovnega pokala v balvanskem plezanju bo v začetku aprila v švicarskem Meiringenu.

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ