Smučajte s Filipom Flisarjem

Smučajte s Filipom Flisarjem
03.02.2022 AVTOR: M.V., Foto: Red Bull

Red Bull Samo Gas je nazaj, tudi s treningi na treh smučiščih.

Dirka, katere glavni motiv je na smučeh ali deski čim dlje bežati pred kosmatim možem Filipom, se v letu 2022 vrača na kaninska pobočja. Pa ne le to, na voljo bodo tudi trije trening kampi...

Smučišče Kanin bo dirko gostilo 2. aprila, Krvavec, Kranjska Gora in Mariborsko Pohorje pa bodo lokacije za organizirana pripravljalna druženja. Na njih bo Filip Flisar, glavni frajer tekmovanja Red Bull Samo Gas, delil znanje in izkušnje med svoje izzivalce.

Drugi trening ta vikend v Kranjski Gori

Pod Vitrancem 5. februarja se bo pililo skoke in bande- dvignjene zavoje. Kar ključna elementa, kot pove Filip, tako za varnost kot za hitrost:
"Obvladovanje skokov ne služi toliko pridobivanju same hitrosti, kot služi v prvi fazi lastni varnosti, saj boš na progi z zelo veliko skupino ljudi, ki skačejo sem ter tja in fajn je, če ne pristaneš na koga pred seboj. S pravo dolžino skoka boš seveda pridobil nekaj hitrosti in predvsem dobro usmeril svojo linijo za dobro izhodišče za prihitevanje naprej... Ne smemo pozabit, da smučarji nimamo gasa, da bi ga stisnili po ovinku in pospešili, zato ti dobra izhodna hitrost iz bande pomaga prehitet ogromno smučarjev pred seboj,” pravi Filip.

3. trening kamp - 26. februarja na Mariborskem Pohorju

Pri zlati lisici doma se bodo udeleženci urili v obvladovanju gneče in dobrih taktičnih odločitvah. Sliši se natrpano, a tako bo tudi na dirki. Kakšna izkušnja ali dve več od konkurence bo lahko zlata vredna! Legendarni Brko že ve:
"Največja specifika smučarskega krosa je ravno vožnja v skupini, ki je ključ do lastne varnosti in dobrega prehitevanja. Smučanje nekomu “po repih” smuči ni najbolj naraven občutek, ampak z malo vadbe se ga hitro navadiš do te mere, da si bistveno bolj suveren in posledično hitrejši... Tudi taktika je tu kjučnega pomena. Pri tako velikem številu ljudi na progi mora pametno pristopiti k nalogi, sploh, če se znajdeš v ozadju skupine. Ohranit je treba mirno glavo, predvidevati linije vnaprej, zavedati se svojih atributov in tudi svojih šibkosti, predvsem pa se zaletavost nikoli na izplača… Tudi v ringu zaletavost privede do udarca na gobec. A žal tvojega lastnega, zato čuvaj zobe!"

Več o dogodku in prijavat>>>

Značke: Smučanje
Ključne besede:
Kanin Filip Flisar
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ