So hribi v slabem vremenu sploh zanimivi?

So hribi v slabem vremenu sploh zanimivi?
12.05.2019 AVTOR: M.V.

Letošnji maj nam še ni postregel z najboljšimi razmerami za pomladno planinarjenje. Če vas v hribe v dežju ne vleče, si preverite par idej kam se odpraviti v dežju.

Predstavljamo vam nekaj zanimivih predlogov za izlete, ki so izvedljivi ali celi lepši v deževnem vremenu.


Obiščite slovenske slapove

Dež resnično pokvari vikend, predvsem za tiste, ki ga radi izkoristimo za raziskovanje kotičkov doma in v tujini. Vendar pa oblica padavin pomeni, da so ravno takrat slapovi zelo vodnati in zato najbolj privlačni na pogled. Celo slapovi, ki so običajno presahli (npr. Govic v Bohinju) lahko nenadoma začnejo bruhati vodo. V Sloveniji je okoli 400 slapov. Eni najbolj priljubljenih in najbolj obiskanih so slap Peričnik (50 m), Boka (106 m), Kozjak (15 m), Pekelski slapoviMartuljški slapovi, slap Rinka in slap Savica. Podroben seznam vseh slovenskih slapov najdete tej povezavi. Pri obiskih slapov velja pazljivost, saj bodo skale najbrž spolzke, narasli vodotoki pa so lahko nevarni za prečkanje.

Tudi soteske in kanjoni zaživijo ob deževnem vremenu

Podobno kot slapovi, so tudi soteske najbolj privlačne v obdobju deževij, ko je v strugi veliko vode.V Sloveniji je veliko lepih sotesk, a mogoče najbolj izstopajo soteska Mostnice v Bohinju, Pokljuška soteska, Predaselj v Kamniški Bistrici, Blejski vintgar, Dovžanova soteska ter Iški vintgar.

Več idej za obisk sotesk pa najdete na naslednji povezavi >>>

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ