Spoznajte enega najbolj pravljičnih hotelov na svetu

Spoznajte enega najbolj pravljičnih hotelov na svetu
15.03.2022 AVTOR: Matej Luzar
V osrčju južnih Andov se nahaja Montana Magica Lodge, razkošni hotel v umetnem vulkanu. Zgradba, ki jo obliva umetni slap, je v celoti zgrajena izključno iz lesa in kamna.

Nenavadni hotel se nahaja v biološkem rezervatu Huilo Huilo, ki se razteza na površini 1215 kvadratnih kilometrov. Gre za eno najlepših in hkrati najbolj ogroženih območij na svetu, ki daje dom številnim rastlinskim in živalskim vrstam. Tudi ustvarjalci hotela so zgradbo želeli čim bolj približati naravi. Tako je v celoti zgrajena iz lesa in kamna, na vrhu pa ima posebno fontano, iz katere po stavbi teče voda in ustvarja umetni slap.

Hotel ima pet nadstropij, v katerih se nahaja 13 manjših sob. Nekatere imajo masažne kadi, ki so izdelane iz odsluženih debel orjaških dreves. V stavbi najdemo še bar in restavracijo, vsi prostori pa so opremljeni v skladu z naravnim ambientom, pri katerem prevladuje les. Tudi vhod je primerno poseben – do recepcije namreč pridemo izključno po visečem mostu. Hotel je sicer del večjega kompleksa, poimenovanega Huilo Huilo po biološkem rezervatu.

Številne možnosti za aktivnosti v objemu prostrane narave

V okolici so gostom na voljo mini golf na naravnem, namerno bolj neurejenem terenu, jahanje, rafting, nešteto možnosti za pohode in najdaljši zipline v Južni Ameriki, ki poteka na skoraj 460 metrih višine. Območje je znano po nekaterih zelo zanimivih živalskih vrstah, med katerimi izstopa pudu, najmanjša srna na svetu, ki je zaradi svoje prikupnosti pravi hit med turisti.

Cena za nočitev v Montana Magica Lodgeu se giblje med 200 in 355 evri, kar je v primerjavi z bližnjimi hoteli, kjer zraste tudi do 1700 evrov, še kar ugodno.

Značke: Turizem
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ