Ste že preizkusili brezplačni maPZS?

Ste že preizkusili brezplačni maPZS?
28.05.2021 AVTOR: M.V., FOTO:

V maPZS so prikazane vse planinske poti v Sloveniji, ki jih vzdržujejo Planinska društva in Planinska zveza Slovenije.

V maPZS so prikazane vse slovenske planinske poti, ki jih vzdržujejo Planinska društva in Planinska zveza Slovenije. Skupno torej okoli deset tisoč kilometrov markiranih poti, ki jih vzdržuje 215 planinskih društev. Podatki so ažurni, saj se črpajo iz centralizirane, urejene podatkovne baze PlanGIS (Planinski geografski informacijski sistem). Od začetka sistematičnega zbiranja in nato urejanja vseh potrebnih podatkov sta minili že skorajda dve desetletji. maPZS je torej verodostojen vir! To, kar je aplikacija Avto-moto zveze Slovenije (AMZS) z najširšim virom prometnih informacij za voznike na cestah, je oziroma namerava postati mapPZS za planince.

Zakaj namerava? Aplikacija je namreč slabega pol leta po lansiranju še vedno nova in s tem preizkusna (tako imenovana beta verzija), tako da so še lahko prisotne skrite napake. Razvijalci bodo veseli vašega odziva. Pripombe in predloge lahko pošljete na mapzs@pzs.si.

Na aplikacijo>>>

https://mapzs.projekti.si/home/trails


maPZS je zasnovan tako, da ga planinci zlahka uporabljamo. Deluje s povezavo na splet oziroma pri omogočenem prenosu podatkov. Podatke o določenem območju oziroma posamezni poti pa lahko tudi predhodno prenesemo in na telefonu deluje brez spletne povezave.

Značke: Pohodništvo
Ključne besede:
maPZS PZS
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ