Tekmovanje Triglav The Rock Ljubljana letos nekoliko drugače

Tekmovanje Triglav The Rock Ljubljana letos nekoliko drugače
04.08.2020 AVTOR: M.V., FOTO: Arhiv tekmovanja

Plezalni šov Triglav The Rock Ljubljana se je s tremi izdajami na Kongresnem trgu zapisal med najbolj atraktivne športne tekme v Sloveniji.

Nedelja, 30. avgust 2020 v Ljubljani in na Ljubljanici


»Nadgradnja projekta Triglav the rock Ljubljana se je po eni strani razvila iz koronskih omejitev in nezmožnosti organiziranja tekmovanja na Kongresnem trgu - zato bomo letos dnevni del izvedli kot serijo plezalnih izzivov po stavbah, strukturah in ograjah v centru mesta. Po drugi strani pa smo želeli nadaljevati zgodbo lanske odbojke na Ljubljanici, ki je bila ekstremno dobro sprejeta. Če je street climbing oz. urbana inačica balvanskega plezanja nekaj, kar smo že videli, bo večerni spektakel, kjer se bo plezalo na steni nad Ljubljanico, pri čemer zgrešen oprimek pomeni padec v vodo, nekaj, česar tudi v tujini še niso delali.«, pravi Simon Rožnik, vodja agencije Extrem.

Ambasador projekta je tudi tokrat Jernej Kruder: »Letošnja izdaja tekmovanja Triglav the Rock Ljubljana bo res posebna, saj se bo v kvalifikacijah plezalo po objektih, ki so del mesta. Za najavni film sem preplezal nekaj Plečnikovih stvaritev in lahko rečem, da je bilo drugače, kot plezanje v skali ali na umetni steni. A še vedno je to plezanje in v tem pogledu športni izziv,« pravi zmagovalec SP v balvanih in »poredni deček« slovenskega plezanja, ki opozarja nase tudi z dih jemajočimi podvigi v naravnih stenah. Še atraktivnejši bo finale nad Ljubljanico, izziv spominja na Jernejeve adrenalinske posnetke plezanja po previsih na Majorki: »V tem izzivu bodo združene številne prvine: od plezanja nad vodo, do balvanskega, težavnostnega in hitrostnega plezanja, plezalo se bo le z rokami, ena na ena na izpadanje.« Če k temu dodamo še produkcijo v stilu minulih plezalskih šovov, je jasno, da na letošnjem Triglav The Rocku res ne smete manjkati!


STREET CLIMBING - REKREATIVNO TEKMOVANJE
30. avgust 2020 / 9.00 - 17.00 / Center Ljubljane
Na več točkah v centru Ljubljane bodo postavljeni izzivi za plezalce. Plezalo se bo po stavbah, spomenikih, strukturah, ograjah ... Vsak izziv bo ovrednoten in tako bodo plezalci nabirali točke. Izzivi bodo na voljo med 9. in 17. uro in v tem času mora tekmovalec preplezati čim več le-teh. Najboljših 6 se bo pridružilo povabljenim plezalcem v finalu.


FINALE NA LJUBLJANICI
30. avgust 2020 / 20.00 / Ljubljanica pri Novem trgu
Pravi adrenalinski šus za tekmovalce in gledalce pa bo večerni finale, ki se bo odvijal na posebni plezalni steni, postavljeni nad Ljubljanico. Na steni bosta istočasno tekmovala po dva tekmovalca in zmagovalec bo tisti, ki prvi pripleza do zadnjega oprimka. Plezalo se bo lahko le z rokami, uporaba nog ne bo dovoljena. Tekmovanje bo teklo po piramidnem sistemu na izpadanje, zmagovalec iz para nadaljuje v naslednji krog, do končnega zmagovalca. Ker bo stena postavljena nad vodo, je vsaka napaka plezalca kaznovana s padcem v Ljubljanico. V finalu bodo tekmovali povabljeni tekmovalci iz Slovenije in tujine, pridružilo pa se jim bo še 6 najboljših plezalcev iz rekreativnega dela tekmovanja.

Značke: Plezanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ