Triglavski narodni park uvrstili med 20 najbolje varovanih skrivnosti Evrope

Triglavski narodni park uvrstili med 20 najbolje varovanih skrivnosti Evrope
14.09.2018 AVTOR: M.V., FOTO: TNP

Priljubljeni britanski časopis časopis je izbral 20 lokacij, ki jih je poimenoval kar najbolje varovane skrivnosti Evrope. Med njimi je tudi Triglavski narodni park.

Na seznam so se uvrstila mesta, ki jih veliko Evropskih turistov še vedno ne pozna in so dobesedno zasenčena s strani drugih bolj priljubljenih in obleganih turističnih krajev. Celoten seznam si lahko ogledate tukaj.

Triglavski narodni park opisujejo kot alpsko igrišče za raftarje in pohodnike. Priporočajo pa predvsem obisk v septembru, saj je tam pohodniška sezona takrat še vedno živa. Poleg tega pa so izpostavili tudi obisk tradiconalnega bohinjskega bala, prireditev ob prihodu planšarjev in njihovih čred s planine, ki se bo odvijala ti nedeljo 16. septembra.

"Skozi zahodno tretjino Triglavskega narodnega parka pleše reka Soča. Tam si privoščite spust z raftom po najlepšem odseku reke, ki se začne pri veličastnem slapu Boka," so še zapisali v Telegraphu.

Potrebujete idejo za obisk tujine?

Seveda je velika čast, da so pri časopisu prepoznali lepoti našega ponosa, a seznam lahko izkoristite tudi za iskanje idej, kam se odpraviti na vaš naslednji izlet/potovanje. V Italiji med drugim priporočajo obisk polotoka Gargano in Bergama, slikovitega mesteca, ki pogosto ostane v senci bližnjega Milana.

Če se odpravljate v Španijo priporočajo obisk neupravičeno spregledane pokrajine Extremadura na meji s Portugalsko, v Franciji bi si morali ogledati vinorodne griče v Beausolaisu, v Nemčiji pa zaviti na baltsko obalo, v deželo Mecklenburg-Predpomorjanska.

Za vse navdušene pohodnike pa priporočajo obisk črnogorskega gorskega masiva Durmitor, ki ima kar 48 vrhov, višjih od 2000 metrov, tamkajšnja reka Tara pa je zelo priljubljena pri raftarjih.

Značke: Pohodništvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ