Turno smučanje: Na Zelenici Nejc Kuhar pometel s konkurenco

Turno smučanje: Na Zelenici Nejc Kuhar pometel s konkurenco
05.03.2018 AVTOR: Maja Vojska
Pretekli konec tedna je bil na Zelenici pravi turnosmučarski praznik, saj je dvodnevna tekma Zelenica Ski Raid združevala državno prvenstvo v vzponu (3. marca) in posamično (4. marca) ter hobby kategorijo brez merjenja časa za rekreativne turne smučarje.

Več fotografij lahko najdete na povezavi > > >

Letošnje državno prvenstvo v turnem smučarju brez presenečenj. Zmagovalec in državni prvak je Nejc Kuhar.

Državno prvenstvo je že odločeno

Sobotna tekma v vzponu je potekala po načrtovani trasi z Ljubelja do Planinskega doma na Zelenici. Na kratki in zelo hitri preizkušnji se je najbolje odrezal Nejc Kuhar, ki je za vzpon na Zelenico potreboval le slabih 18 minut, za ovratnik pa mu je dihal drugouvrščeni Luka Kovačič, tretji med člani je bil Matic Dovžan.

Med veterani je slavil Tomaž Strupi pred Miranom Pristavcem in Janezom Frelihom.

Med mladinci je zmagal Jure Zidar, ki je za sabo pustil Tineta Habjana in Jašo Zidarja, med članicami pa je bila najhitrejša Špela Zupan pred Anjo Markič in Klaro Meglič na drugem in tretjem mestu. 
REZULTATI: Zelenica Ski Raid - državno prvenstvo 2018 v vzponuNedeljsko posamično tekmo so morali organzatorji prilagoditi snežnim in vremenskim razmeram, ki niso omogočale varne tekme prek vrha Begunjščice in spusta po Smokuškem plazu. Kljub temu so pripravili zelo zanimivo in atraktivno traso v okolici doma na Zelenici. Člani in veterani so se pomerili na trasi s 1500 višinskimi metri vzpona, mladinci in članice pa z 950 metri. Tudi posamično se je bil trd boj med favoritoma, a je bil malenkost hitrejši Nejc Kuhar, ki je na Zelenici tako postal dvojni državni prvak, dvojni državni podprvak pa je Luka Kovačič, medtem ko se je na tretje mesto med člani povzpel Luka Mihelič. V veteranski konkurenci je zmagovalec Milan Šenk prehitel Franca Zadnikarja in Tomaža Strupija. Med mladinci je bila posamična razvrstitev enaka kot v vzponu: Jure Zidar prvi, Tine Habjan drugi in Jaša Zidartretji. Med članicami je prav tako v drugo slavila Špela Zupan pred drugouvrščeno Martino Wernig in tretjeuvrščeno Alenko Lukič
REZULTATI: Zelenica Ski Raid - državno prvenstvo 2018 posamično

Državni prvenstvi na Zelenici sta šteli tudi za slovenski pokal. Prvi mesti v članski in mladinski konkurenci sta za letošnjo sezono že oddani. Ostala mesta v vseh kategorijah bodo znana po zadnji tekmi 11. marca 2018 na Okrešlju. Se vidimo v Logarski dolini na zaključku slovenskega pokala!

 REZULTATI: Slovenski pokal v tekmovalnem turnem smučanju 2018 (točkovanje po štirih tekmah)

Značke: Smučanje, Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ