V Šmarje pri Jelšah se vrača festival čilija

V Šmarje pri Jelšah se vrača festival čilija
23.09.2016 AVTOR: Matej Luzar
Organizatorji 1. Pravega čili festivala so se po lanskem uspehu odločili dogodek ponoviti, zato v nedeljo vabijo na njegovo drugo izvedbo. Tudi letos boste lahko med drugim spremljali iskanje posameznika, ki lahko poje najbolj pekoč čili.

TIC Šmarje pri Jelšah
Cesta na Sv. Rok 1
3240 Šmarje pri Jelšah

T: 03 81 85 617, 031 575 056

Na festivalu, ki ga organizira Društvo ljubiteljev čilija Slovenije, se bodo na 30 stojnicah na ploščadi pred kulturnim domom predstavili ponudniki pikantne in nepikantne hrane. Organizatorji pričakujejo udeležbo vseh slovenskih proizvajalcev omak iz čilija, napovedali pa so se tudi trije gostje iz Madžarske. Med razstavljavci bosta tudi dva sirarja, kmetovalci z zanimivimi pikantnimi izdelki in dva ponudnika izdelkov ročnih spretnosti na temo te atraktivne začimbe. Že lani ste lahko poizkusili pivo s čilijem, letos pa se obeta tudi takšno vino.

Tekmovanje v tem, komu uspe pojesti najbolj pekoč čili, je lani pritegnilo največ zanimanja, zato ga bodo letos ponovili, a še zaostrili pravila (beri: izbrali bolj pekoč čili), zato se obeta pravi spektakel. Novost pa bo državno prvenstvo za hudičev kotel oziroma tekmovanje v pripravi znane jedi chilli con carne (čili z mesom).

Za bolj strokovno razpoložene bo v šmarskem kulturnem domu predavanje Claudia Dal Zova, enega vodilnih svetovnih botanikov na področju kapsaicinov in ustanovitelja Peperfriends, največje skupnosti poznavalcev in ljubiteljev čilija na svetu. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše. Ne le, da bodo na varnem v organiziranem varstvu; zanje so razpisali tudi poseben čili natečaj.

Več o dogodku najdete na njegovi Facebook strani.

Značke: Kulinarika
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ