Vas zanima, kako bo potekalo turno smučanje na olimpijskih igrah?

Vas zanima, kako bo potekalo turno smučanje na olimpijskih igrah?
07.04.2022 AVTOR: M.V., FOTO: Pixabay

Nova disciplina bo že na naslednjih zimskih olimpijskih igrah. 

Oglejte si predstavitev tekmovalnega turnega smučanja, ki bo olimpijsko premiero doživelo na olimpijskih igrah 2026 v Milanu in Cortini. Na sejmu Alpe-Adria 2022 je pogovor s slovenskimi reprezentanti Klemnom Španringom, Majem Pritržnikom, Tinetom Habjanom, reprezentantko Karmen Klančnik Pobežin in selektorjem Robertom Pritržnikom vodil športni novinar in pedagog Peter Kavčič.

Predstavitev nove olimpijske discipline - tekmovalnega turnega smučanja. V sklopu sejma Alpe-Adria 2022 je pogovori s slovenskimi reprezentanti Klemnom Španringom, Majem Pritržnikom, Tinetom Habjanom (vsi člani Turnosmučarskega kluba LiMa), reprezentantko Karmen Klančnik Pobežin (Društvo za razvoj turnega smučanja) in selektorjem slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju Robertom Pritržnikom vodil športni novinar in pedagog Peter Kavčič.

V sproščenem intervjuju so predstavili discipline tekmovalnega turnega smučanja, cilje za naslednjo sezono in olimpijski cikel. Vsekakor je njihov glavni cilj uvrstitev na zimske olimpijske igre Milano Cortina 2026. Robert Pritržnik, tudi načelnik Komisije za gorske športe Planinske zveze Slovenije, je podrobno predstavil tudi projekt popularizacije turnega smučanja med mladimi Šolar na turne smuči.

Značke: Smučanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ