[VIDEO] Primer dobre prakse: Ljudje in živali lahko sobivajo v sožitju

[VIDEO] Primer dobre prakse: Ljudje in živali lahko sobivajo v sožitju
16.12.2020 AVTOR: M.V.

V ameriški zvezni državi Utah so pred dvema letoma vzpostavili zanimiv projekt. Konec prejšnjega meseca pa so pokazali zanimive rezultate.

Ceste so praviloma del okolja in z njimi smo posegli v habitat mnogih živali, ki dnevno prečkajo naše ceste. Veliko živali zato na žalost pristane pod kolesi avtomobilom. Statistika pravi, da pri nas vsak dan pod kolesi pristane od 15 do 20 srn.

Kako velik problem je živalsko prečkanje cest so se zavedali tudi v zvezni državi Utah, kjer so leta 2018 zagnali projekt, vreden kar 5 milijonov dolarjev. Čez šestpasovnico so namreč zgradili poseben nadhod namenjen samo živalim. To je bil prvi podobni projekt, ki se ga je lotila država.

Dve leti so spremljali, kaj se dogaja na nadhodu in rezultati so nadvse zanimivi. Na posnetku lahko vidite različne živali, ki se brezskrbno sprehajajo preko nadhoda. Le ta je opremljen s kamenjem in hlodovino, da se živali počutijo kot doma. Seveda pa je tudi zaščiten z visoko ograjo, da kakšna od živali slučajno ne pade dol.

Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ