Zakaj je vredno obiskati največje smučišče na avstrijskem Koroškem

Zakaj je vredno obiskati največje smučišče na avstrijskem Koroškem
30.11.2017 AVTOR: Maja Vojska
Za vikend, natančneje 2.12. uradna otvoritev čaka tudi Slovencem zelo ljubo smučišče Mokrine.

Eno najboljših 10 smučišč v Avstriji, 110 kilometrov odlično urejenih smučarskih prog, zagotovljen sneg zahvaljujoč jadranskemu ciklonu, 100 sončnih ur več kot v severnem delu Alp, brezplačen balzam za ustnice »Schmuswaxl «, številna presenečenja, za kosilo pa kar na smučkah čez mejo v Italijo – Mokrine so alternativa smučiščem v severnem delu Alp, ki navdušuje s svojo raznolikostjo.

V Karnijskih Alpah, med avstrijsko Ziljsko dolino in italijansko Kanalsko dolino s približno 300 hektari smučarskih prog ležijo Mokrine, največje smučišče na avstrijskem Koroškem. »Snežna jama « v najjužnejši avstrijski zvezni deželi ima prednost zaradi svoje mikroklime, ki zahvaljujoč pogostim jadranskim ciklonom od začetka decembra do sredine aprila oskrbuje smučišče z izdatnimi količinami snežnih padavin, povprečno 4,5 metrov na zimo, na celotnem področju. Medtem ko Mokrine zunaj meja Avstrije predstavljajo skrit kotiček poznavalcev, pa domači smučarji in deskarji že dolgo poznajo prednosti sončne terase v Alpah, bogate s snegom. Celo profesionalni športniki izkoriščajo zimskošportne danosti na Mokrinah, med njimi tudi različne smučarske državne reprezentance, kot je avstrijska ženska ekipa svetovnega pokala za hitre discipline, ki redno opravlja del treningov na smukaški progi Rudnigsattel.

Vedno nekaj novega na Mokrinah – za vsak nivo

Za dodatno izboljšanje že tako in tako zelo dobrih pogojev na Mokrinah so za zimsko sezono 2017/2018 investirali okoli 19 milijonov evrov v izgradnjo infrastrukture. V ospredju so bili med drugim zvišanje udobja z razširitvijo prog, ureditev tekmovalne proge in poligona za trening, izboljšanje zasneževalnih naprav, investicije v hotelsko infrastrukturo kot tudi ureditev novega vadbenega poligona z žičnico za začetnike, tekoči trak in stavba smučarske šole ob dolinski postaji kabinske žičnice Millennium-Express.

Dogodki na Mokrinah: od otvoritve zimske sezone 7. 12. do metalskih zvokov, ki zamajejo Alpe

Od 7. decembra naprej si lahko zimski športni navdušenci zopet nadenejo smuči in osvojijo proge na Mokrinah. V naslednjem vikendu smučanja in zabave čisto zares uvedemo sezono: 15. in 16. decembra je vredno pokukati v dogajanje ob dolinski postaji Trögl Skiplatz, saj kot glavni dobitek pri igri »6 z velikanskimi kockami « vabita dve nočitvi s polpenzionom za dve osebi in smučarsko vozovnico TOPSKIPASS.

Proti koncu sezone vas Mokrine pričakujejo z verjetno najbolj divjim apr ès-ski dogodkom v Alpah: od 2. do 8. 4. 2018 poteka metalno gorski smučarski & glasbeni festival „Full Metal Mountain Ski & Musikfestival “, pri katerem 30 glasbenih skupin v živo na odru zatrese okoliške gore. Zvoki heavy metala tako na vrhu kot v dolini zamenjajo običajne »dramatične « popevke iz smučarskih koč. Mokrine tokrat zamajejo Alpe z drugačnimi ritmi.

Brezmejna zabava za vso družino

110 kilometrov odlično urejenih prog nudi spust vsakemu smučarju in deskarju na snegu. Kot so raznolike zahteve na čudovit dan na smučarskih progah, tako pisana je tudi ponudba na Mokrinah: ljubitelji zimskih športov bodo našli zabavo med drugim v snežnem parku, na progi doživetij »The Snake «, na območjih Freeride Areas ali na tekmovalnih progah Ski Movie-Rennstrecken. Najmlajši se lahko na Mokrinah v miru učijo smučanja pri dveh šolah smučanja, na varnih vadbenih poligonih ali v mini klubu BOBO. In medtem ko so otroci v dobrih rokah in vijugajo po hribu navzdol, njihovi starši uživajo na rdečih, modrih in črnih progah s pogledom na Visoke Ture z Velikim Klekom na severu, Dolomite s pogorjem Tri Cine ali Julijske Alpe na jugu. Na poti nazaj pa lahko enostavno zavijejo čez Italijo

Moto na Mokrinah se glasi »Nice surprise «

Kaj lahko naredi odličen dan na smučkah še malenkost lepšega? Prijetno presenečenje »Nice surprise «! Zahvaljujoč veliko majhnim darilcem in velikim presenečenjem vsak dan na Mokrinah v zimski sezoni malce spominja na božič. Brezplačen balzam za ustnice »Schmuswaxl «, ki ustnice osveži za poljub, vabilo na servis smuči ali toplo pijačo poskrbijo za dobro voljo in še bolj nepozaben smučarski dan … Starše čaka na vrhu še eno prav posebno presenečenje: pri ponudbi »Nassfeld Ski surprise « so na smučarske počitnice zraven vabljeni tudi otroci do 10. leta starosti!

Ponudbe:

»Smučarsko presenečenje Mokrine « – Vabljeni otroci!

07. - 23. 12. 2017 | 06. - 20. 01. 2018 | 17. 03. - 08. 04. 2018

Mokrine nudijo otrokom do 10. leta starosti …

  •  nočitev (soba s starši, po izbiri 3–7 noči)
  •  smučarsko vozovnico

Dodatne možnosti:

Otroški paket z varstvom (šola smučanja + smučarska oprema) po akcijski ceni 30,- €/dan.

Primer cene za odrasle:

5 nočitev (počitniško stanovanje, 2 odrasla) vklj. smučarska vozovnica od 725,- € (+ vabljen otrok do 10. leta starosti).

»Kids Surprise «

Za otroke do 10. leta starosti stane dnevna vozovnica vsako soboto v sezoni 10 EUR.

 

Značke: Smučanje, Aktivnosti
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ